סוכר חום

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

14/07/2001 | 22:39 | מאת: אושרה

מה יותר עדיף מבחינת קלוריות ומבחינה בריאותית: סוכר חום עשוי ממולסה או מענבים? כמה קלוריות יש בכפית סוכר חום לעומת כפית סוכרזית? האם יש הבדל במספר הקלוריות אם הסוכר החום עשוי ממולסה או מענבים? בתודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה
18/07/2001 | 22:04 | מאת: נירה אולנד

שלום אושרה לא ידוע לי על סוכר חום מענבים. סוכר חום בדרך כלל עשוי מקנה סוכר, והוא בשלב זיקוק חלקי יותר יחסית לסוכר לבן. יש סוכר ענבים בצורת אבקה לבנה, שהיא גלוקוזה טהורה. בכל מקרה, סוכר לבן, סוכר חום, ודבש, כולם בעלי ערך תזונתי דומה. נכון שבסוכר חום ודבש יש מעט (מעט מאד) ויטמינים ומינרלים, אך ההבדל די זניח. מבחינה קלורית הם זהים. מולסה היא העיסה שנשארת אחרי שמפרידים את הסוכר ממנה במהלך הזיקוק. מולסה בדרך כלל מכילה כמויות משמעותיות של ברזל, סידן, ומינרלים נוספים, ונחשבת לכן לבריאה יותר. יחד עם זאת מולסה היא בעלת טעם חזק שהרבה אנשים לא אוהבים, ורמת המתיקות שלה קטנה בהרבה מזו של סוכר מכל סוג . ישנם הרבה סוגי מולסה, ואם את מחליטה לקנות, בדקי בתוית המזון מה היא מכילה, והשווי בין סוגים שונים. בכפית סוכר לבן, או חום, או דבש, יש 20 קלוריות. בכף יש 60 קלוריות. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית