שיבולת שועל
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
היי אני מכינה לתאומים שלי, בני שנה ו-11 חודשים בבוקר דייסה משיבולת שועל. לאחרונה התחלתי לקנות להם בחנות אורגנית. אבל האמת שהפתיתים של הדייסה לא מתבשלים כל כך טוב. הם אוכלים את זה אבל אולי עם קצת פחות התלהבות. אם אטחן את הגרגרים בבית (מראש), האם זה יפגע בערך התזונתי? האם יש משמעות לקניית שיבולת שועל שרשום עליה אורגנית על פני הרגילה. ועוד שאלה נוספת: קראתי שעדיף לקנות את השיבולת כמה שיותר בצורתה המקורית, כך היא שומרת הכי טוב על הערכים התזונתיים שלה. בעלי הביא מחנות אורגנית שקית שרשום עליה שיבולת שועל אך הפתיתים נראים כמו גרעינים יותר (כמו גרעיני חמניות כאלה)... מה עושים עם זה? טוחנים ומבשלים דייסה רגיל? תודה זוהר
זוהר שלום גרעינים אורגנים אינם מכילים חומרי הדברה, ולא עברו הנדסה גנטית. מה שבעלך קונה זה רת הגרעינים לא הפתיתים לכן ניתן לבשלם כמו אורז. כן זה רעיון מצויין לטחון את הגרעינים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן