האם חימום במיקרו אכן הורס את הערך התזונתי במזון?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
כולנו כבר יודעים שחימום מזון במיקרו בכלי פלסטיק מוציא כימיקלים לתוך המזון. כולם כבר יודעים שקרינת המיקרו מסוכנת. מה שלא כולם יודעים הוא שגלי המיקרו משנים את ההרכב המולקולרי של המזון כך שכל הירקות הבריאים לכאורה שחיממנו הופכים לערימת קלוריות שיכולה אף לסרטן. כך טוענים אתרים שונים בארה"ב, שוויץ ואוסטרליה. אנא הסתכלו בקישור הנ"ל ואמרי לי האם יש אמת בדבר. בינתיים אני לא משתמשת במיקר כלל ושוקלת לזרוק אותו מהבית. אני מחממת הכל בטוסטר. לוקח יותר זמן אבל שומר על הערך התזונתי של המזון. באנגלית: http://www.globalhealingcenter.com/microwave-ovens-the-proven-dangers.html תרגום לעברית: http://www.akkonet.co.il/forums/viewtopic.php?f=19&t=6099
קרין אכן את צודקת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
קרין שלום, בעבר היה אתר חשוב ומועיל "מה שרופאים לא מספרים לך" (WDDTY ), אשר נסגר לצערי והוא קיים היום רק באנגלית (wddty.com ). באתר הזה הופיעה הכתבה הבאה בנושא מיקרוגל. אני השתכנעתי וזרקתי אותו מהבית לפני 15 שנה. תקראי ותחליטי מה לעשות. "תנורי מיקרוגל - מתכון לסרטן מאת: סיימון בסט http://www.wddty.co.il/index2.html ראיות הקיימות זה למעלה מ- 10 שנים, אשר נאסרו לפרסום על-ידי מערכת בתי המשפט בשוויץ, מראות כי מזון אשר הוכן בתנור מיקרוגל עלול לגרום לשינויים מדאיגים בדם. מחקרים אשר נעשו באחרונה, מחזקים את הראיות המצטברות המוכיחות כי תנורי המיקרוגל מסכנים את בריאותכם. בשנת 1989, גילה מדען מזון שוויצרי בשם ד"ר האנס-אוריק הרטל מספר גילויים מדאיגים בנוגע לתנורי המיקרוגל. עם זאת, משך יותר מעשור הוא נלחם על הזכות לאפשר לעולם לדעת מה גילה. המידע אותו ניסה נואשות לפרסם חיוני לאינטרסים שלנו כצרכנים: כל מזון אותו אנו אוכלים לאחר שבושל או הופשר בתנור מיקרוגל, עלול לגרום לשינויים בדם המרמזים על התפתחותו של תהליך פתולוגי המופיע גם בתהליכים סרטניים. עם זאת, משך כל התקופה הזו, הושתק הרטל ביעילות בידי יצרניהם של תנורי המיקרוגל, אשר השתמשו ביעילות בחוקי מסחר של מערכת בתי המשפט בשוויץ, על מנת להשתיקו ואף לאיים עליו. במרץ 1993, מנע בית המשפט המסחרי במחוז ברן, לאחר תלונה שהגיש איגוד הסוחרים השוויצרי למכשירי חשמל לבית ולתעשייה (Swiss Association of Dealers for Electroapparatuses for Households and Industry ), מד"ר הרטל הצהיר או לכתוב בפומבי כי תנורי המיקרוגל מסוכנים לבריאות. אי-מילוי הוראתו זו של בית המשפט על-ידי ד"ר הרטל עלול היה לעלות לו בקנס בסך 5,000 פרנקים שוויצריים, או אפילו להכניסו לבית הסוהר למשך שנה. בית המשפט הפדרלי בלוזאן, שוויץ, אישר את פסק הדין בשנת 1994. בית המשפט ביסס את פסק דינו על החוק השוויצרי נגד תחרות בלתי-הוגנת, המונע "הצהרות מפלות, לא-נכונות, מטעות ופוגעות ללא צורך כנגד ספק או מוצריו" 1, חוק המביא בחשבון אך ורק את מניעת המסחר לכשעצמו ולא כוונת זדון כלשהי. חוק זה משתיק ביעילות גם את העיתונות השוויצרית, כיוון שכל הצהרה אשר יכולה להישמע כביקורת כנגד תנורי המיקרוגל, עלולה בקלות לגרום להתדיינות משפטית. לדעתם של השוויצרים אודות ממצאיו של ד"ר הרטל אין שותפים באירופה. באוגוסט 1998, קבע בית המשפט האירופאי לזכויות האדם, כי צו ההשתקה אשר הוצא בידי בתי המשפט השוויצריים כנגד ד"ר הרטל, היה מנוגד לזכות חופש הביטוי. בית המשפט האירופאי גם צווה על שוויץ לשלם לו פיצויים בסך 40,000 פרנקים שוויצריים. למרות נצחונו לפני שנתיים, עדיין ממתין ד"ר הרטל כי בתי המשפט בשוויץ ישנו את החלטתם הקודמת ויבטלו קנס בסך 8,000 פרנקים שוויצריים אשר הוטל עליו. בינתיים, הולכים ומתאמתים גילוייו טעוני הנפץ על-ידי נתונים המופיעים ברחבי העולם. מחקרו של ד"ר הרטל לפני אחת עשרה שנים, הצטרף ד"ר הרטל, מדען מזון אשר עבד משך מספר שנים באחת מחברות המזון השוויצריות הבינלאומיות, לפרופ' ברנרד בלנק מן המוסד הפדרלי לטכנולוגיה, על-מנת לבצע תכנית מחקר מקיפה אודות השפעותיו של מזון אשר בושל והופשר במיקרוגל, על בני האדם. על אף שהתוכנית נדחתה בידי הקרן השוויצרית הלאומית, החליטושני המדענים לממן תכנית מחקר קטנה יותר בעצמם. הם בחרו שמונה אנשים מן המכון המקרוביוטי אשר בקינטל שבשוויץ, אשר כולם, כולל הרטל עצמו, הינם חסידיה של תזונה מקרוביוטית נוקשה, זאת על-מנת למזער את נוכחותם של יסודות מטעים אשר עלולים היו להשפיע על בדיקות הדם. פרט לד"ר הרטל, שהיה אז בן 64, היו שאר המשתתפים בגילאים שבין 20 ל-40 שנה. כפי שסיפר ד"ר הרטל למגזין " What Doctors Don' t Tell You": "כולנו חיינו באותו מלון משך שמונה שבועות ואף אחד לא עישן, לא שתה אלכוהול ולא קיים יחסי מין". בהפסקות של יומיים עד חמישה ימים קיבלו המתנדבים אחד מתוך שמונה מקורות מזון, אשר נצרכו על קיבה ריקה: 1. חלב גולמי מחווה אורגנית. 2. אותו חלב לאחר שחומם בצורה קונבנציונלית. 3. אותו חלב גולמי לאחר שחומם בתנור מיקרוגל. 4. חלב מפוסטר ממקורות קונבנציונליים. 5. ירקות טריים אשר גודלו בחווה אורגנית. 6. אותם ירקות לאחר שבושלו בצורה קונבנציונלית. 7. אותם ירקות, קפואים ולאחר שהופשרו במיקרוגל. 8. אותם ירקות לאחר שבושלו במיקרוגל. דגימות דם נלקחו מכל מתנדב לפני האוכל ולאחר מכן בהפסקות קבועות, לאחר שאכלו את המזונות אשר צוינו לעיל. שינויים משמעותיים התגלו בדמם של האנשים אשר אכלו מזון אשר הוכן במיקרוגל. ירידה ניכרה בכל ערכי ההמוגלובין והכולסטרול (הן הכולסטרול ה"טוב" והן כולסטרול ה"רע")2 . ירידה בולטת לטווח קצר ברמות הלימפוציטים (כדוריות הדם הלבנות) נראתה, לאחר עיכול המזון אשר הוכן במיקרוגל, לעומת צריכתם של סוגי מזון אחרים. בנוסף, גילה ד"ר הרטל קשר מובהק בין כמות האנרגיה של המיקרוגל במזונות אשר נכללו בניסוי, לבין בהירותם של חיידקים מאירים (כאשר מתבוננים בהם תחת תאורה מיוחדת) המתגלים בדמם של האנשים אשר אכלו את המזון. מסקנתו של ד"ר הרטל הייתה, כי אנרגית המיקרוגל עשויה לעבור לאנשים האוכלים מזון אשר הוכן בתנורי מיקרוגל. פרט להשפעות אלה של חימום המזון במיקרוגל, ציין ד"ר הרטל השפעות לא-תרמיות אשר לטענתו משנות את החדירות של קרום התאים על-ידי שינוי הפוטנציאל החשמלי בין צידו החיצוני לצידו הפנימי של התא. כתוצאה מכך, הופכים התאים הפגועים טרף קל לווירוסים, פטריות ומיקרו-אורגניזמים אחרים. מנגנוני ההתחדשות הטבעיים של התאים נפגעים אף הם, עובדה המאלצת בסופו של דבר את התאים לספק אנרגיה ב"מצב חירום" על-ידי מעבר מנשימה אירובית (מבוססת חמצן) לנשימה אנ-אירובית (ללא חמצן). במקום ליצור מים ופחמן דו-חמצני, עוברים התאים לייצר מימן רב-חמצני ופחמן חד-חמצני. במצב כזה, טוען ד"ר הרטל, עוברים התאים מתהליך חמצון "בריא" ל"תסיסה" לא-בריאה ליצירת אנרגיה. ד"ר הרטל ממשיך וטוען כי כאשר מעובד המזון במיקרוגל, מספק התנור כוח של 1,000 ואט ויותר. ההרס והדפורמציה של מולקולות המזון הנגרמים כתוצאה מכך, יוצרים תרכובות חדשות הנקראות תרכובות "רדיוליטיות" ( radiolytic), אשר אינן מוכרות בטבע. ההסכמה אשר התגבשה לאחרונה בקרב חוגי המדע היא, כי מזון אשר בושל במיקרוגל או מזון אשר ספג רינה, אינם מכילים רמות גבוהות יותר באופן משמעותי, של תרכובות רדיוליטיות לעומת מזונות אשר בושלו בצורה רגילה. אך תוצאותיו של ד"ר הרטל מראות את ההיפך גמור. גם בדיקות דמם של המשתתפים במחקר מאשרות, כי לא הכול תקין בקרב אנשים אשר אוכלים מזון שהוכן במיקרוגל. דגימות דם אשר נלקחו מדי בוקר בשעה 7.45, רבע שעה לאחר האוכל, ושעתיים לאחר מכן, הראו כי רמות כדוריות הדם האדומות, ההמוגלובין, ההמטוקריט והליקוציטים בדמם של האנשים אשר אכלו מזון שחומם או בושל במיקרוגל, היו גבולות המינימום של הנורמה. תוצאותיהם דומות לאלה הנמדדות בקרב אנשים בעלי נטייה לאנמיה. התוצאות היו מובהקות ומשמעותיות יותר מבחינה סטטיסטית בחודש השני למחקר. נוסף על כך, כאשר ירדו ערכים אלה עלו רמות הכולסטרול בדמם של הנחקרים, התאמה. לא קשה להבין מדוע פרסומן של תוצאות כאלה בשנת 1992 עורר זעם רב בשוויץ. עם זאת, תגובת הרשויות וענף תנורי המיקרוגל השוויצריים, אשר גררו את ד"ר הרטל לבית המשפט והרשיעו אותו בכפוף לחוק "התחרות הלא-הוגנת" שלהם, נשארה בגדר פרק מביש בהיסטוריה השוויצרית. הלחץ אשר הופעל על עמיתו, פרופ' בלנק, היה כה רב, עד כי נאלץ להתכחש ומבית להסברים אשר ניתנו בדו"ח המשותף שלהם אודות המחקר, זמן קצר לאחר פרסומו. באופן פרטי הודה פרופ' בלנק בפני ד"ר הרטל, כי חשש לשלום בני משפחתו 3 . למרות הניסיונות להשתיקו בקרב הציבור השוויצרי, נשאר מחקרו של ד"ר הרטל זמין לציבור אשר מחוץ לגבולות שוויץ, באמצעות הדואר או אתר האינטרנט שלו 4 . הרוסים מחרימים את תנורי המיקרוגל לאחר מלחמת העולם השניה, ערכו גם הרוסים ניסויים בתנורי מיקרוגל. החל משנת 1957 ועד לאחרונה התבצע מחקרם בעיקר במוסד לטכנולוגיית הקרינה (Institute of Radio Technology ) בקלינסק, אשר בבילורוסיה. לדברי החוקר האמריקאי וויליאם קופ, אשר ריכז את מרבית תוצאותיהם של מחקרים רוסיים וגרמניים בנושא, ונרדף בשל כך 5, הבחינו הצוותים הרוסיים בהשפעות הבאות: 1. בשר מוכן אשר חומם במיקרוגל יצר: d-Nitrosodiethanolamine גורם מסרטן מוכר היטב. ערעור התרכובות הביו-מולקולריות של החלבונים הפעילים. יצירת קשר לרדיואקטיביות באטמוספירה. יצירת גורמים מסרטנים בתוך תרכובות protein-hydrolysate בחלב ובדגנים. 2. פליטת תנורי המיקרוגל גרמה לשינוי בתהליכי הפירוק של גלוקוסידים וגלקטוסידים, אלמנטים המצויים בפירות קפואים, כאשר הפשירו אותם. 3. תנורי המיקרוגל שינו את תהליכי הפירוק של אלקלואידים צמחיים כאשר ירקות חיים, מבושלים או קפואים נחשפו ולו רק לפרקי זמן קצרים ביותר של קרינה. 4. רדיקלים חופשיים מסרטנים נוצרו במבניהם המולקולריים של יסודות קורט בצמחים, במיוחד בירקות שורש חיים. 5. צריכת מזון אשר בושל במיקרוגל גרמה לאחוז גבוה יותר של תאים סרטניים בדם. 6. כתוצאה משינויים כימיים בהרכב הבסיסי של מזון, נוצרו לקויים בתפקוד מערכת הלימפה, אשר גרמו לפגיעה ביכולתה של מערכת החיסון להגן על עצמה מפני גידולים סרטניים. 7. תהליך פירוקם הבלתי-יציב של מזונות אשר הוכנו במיקרוגל, שינה את ההרכב הבסיסי של המזון וגרם להפרעות במערכת העיכול. 8. מזונות אשר הוכנו במיקרוגל הראו אחוז גבוה יותר סטטיסטית של מקרי סרטן הקיבה והמעי, נוסף על פגיעה כוללת ברקמות התאיות הפריפריות והתמוטטות הדרגתית בתפקודן של מערכת העיכול וההפרשה. 9. חשיפה למיקרוגל גרמה לירידה משמעותית בערכם התזונתי של כל סוגי המזון אשר נבדקו, ובמיוחד: ירידה בזמינותם של ויטמינים מקבוצת B-Complex , ויטמין C , ויטמין E , מינרלים חיוניים וגורמים מסלקי שומן כדוגמת כולין ואינוזיטול. 10. הרס ערכם התזונתי של הנוקלאופרוטאנים בבשר. 11. הפחתת פעילות חילוף החומרים של אלקלואידים, גלוקוסידים וגלקטוסידים המהווים מרכיבים בסיסיים בפירות
שלום, קראתי שיש חשש שהנבטים וזרעי הצה מכילים חיידקי סלמונלה ואי קולי האם שטיפה תחת מים זורמים יכול למנוע? האם חימום במיקרו יכול לעזור? האם המיקרו משנה את ערכים התזונתיים שלהם? מה את ממליצה .תודה