קטניות מונבטות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

02/10/2010 | 09:01 | מאת: מורן

שלום, 1- מה זה קטניות מונבטות? 2- אייך מנביטים קטניה? 3- מדוע בקטניות מונבטות יש פחות סוכרים? 4- האם העובדה שבקטניות מונבטות יש פחות סוכרים זה אומר שהם מכילים פחות קלוריות? אם כן כמה קל' יש ב-100 גרם קטניות מונבטות לעומת 100 גרם קטניות לא מונבטות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
03/10/2010 | 11:53 | מאת: צביקה קורן

מורן שלום, 1- מה זה קטניות מונבטות? קיטניות שהשרינו במים ולאחר מכן הנחנו אותן ללא מים כדי לאפשר תהליך נביטה 2- איך מנביטים קטניה? - כאמור, אחרי השרייה של 8 שעות לפחות מניחים במקום קריר ויבש על מסננת גדולה, או על חתיכת בד, או במתקן הנבטה (ניתן לרכוש בחנות טבע), מרטיבים את הזרעים כל כמה שעות ולאחר יום או יומיים יוצאים פסיגים לבנים ואחר כך גם גבעול. אני ממליץ לקנות נבטים מוכנים ולא להנביט בבית. זה עלול להתעפש ולהתקלקל ואז זה מזיק. 3- מדוע בקטניות מונבטות יש פחות סוכרים? - כאשר מתחיל תהליך ההנבטה, הזרע חושב שהוא הולך להיות צמח והוא משנה את הההרכב הכימי שלו. כל חומרי התשמורת (שומנים ופחמימות) נהפכים לאנזימים, ויטמינים, מינרלים וחלבונים. (ההסבר לא מדוייק, אבל מקווה שמובן) 4- האם העובדה שבקטניות מונבטות יש פחות סוכרים זה אומר שהם מכילים פחות קלוריות? אם כן כמה קל' יש ב-100 גרם קטניות מונבטות לעומת 100 גרם קטניות לא מונבטות? אכן כן, במאה גרם שעועית מונבטת יש כ 33 קלוריות לעומת 110 בשעועית מבושלת. בהצלחה צביקה קורן תודה

מנהל פורום תזונה טבעית