דייסת שיבולת שועל ואינדקס גליקמי
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אני מנסה לשמור על דיאטה עם אינדקס גליקמי נמוך (מסיבות בריאותיות מניעתיות ולא ח"ח עקב סכרת או להרזיה). בבקרים אני אוכלת (ומאכילה את כל בני בייתי) בדייסת שיבולת שועל ללא המתקה (שאני מכינה בבית). ראיתי בכמה מקומות שהאינדקס הגליקמי של דייסת שיבולת שועל הוא 70, ז"א גבוה. שיבולת שועל נחשבת למשהוא בריא שאמור לעזור לייצב את רמות הסוכר בדם, אז איך יש לה כזה אינדקס גליקמי גבוהה? האם כדאי להפסיק לצרוך כל כך הרבה דייסת שיבולת שועל?
לקריאה נוספת והעמקה
יערה שלום, שיבולת שועל גסה (הפתיתים הגדולים) היא דגן איכותי, עשיר בסיבים תזונתיים ובעל תכונות בריאותיות רבות. אני מציע לך להמשיך לצרוך אותו ולדאוג פחות לענייני האינדקס הגליקמי. אגב, נושא האינדקס הגליקמי וחשיבותו שנוי במחלוקת בקרב חוקרים ותזונאים מובילים בעולם. בהצלחה צביקה קורן