שמנים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב. יש לי 5 שאלות: 1) איך מבחינים בין דג ממים עמוקים לבין דג אחר? יש סלמון נורווגי (קפוא. זה טוב?) אך יש סלמון מארץ אחרת, שבו אולי אין מספיק אומגה 3! 2) איך זה שחום של בישול/אפיה, אינו פוגע באומגה שבדג? עד כמה ימים לאחר הבישול/אפיה היא נשמרת? 3) הבנתי שבאגוזי מלך יש אומגה 3. אגוז (לא קלוי) שנקנה מקולף מקליפתו הקשה ובחלקו גם מהדקיקה, תוך כמה זמן השומנים שבו יתחמצנו? לאכול מיד לאחר פיצוח הקליפה? 4) עוד הבנתי שאומגה 3 מצומח היא רק ALA. אני אוכל ביום 3 כפות זרעי פשתן וחופן אגוזי מלך, כמה מזה הגוף ימיר לEPA ו DHA? האם זה מספיק? 5) אני קונה טחינה מכבישה קרה. אם השומשום נקלה, זה הרס את השומן שבטחינה? שאלתי הרבה כי אני מאוד משתדל לאכול נכון. תודה רבה!
1) איך מבחינים בין דג ממים עמוקים לבין דג אחר? יש סלמון נורווגי (קפוא. זה טוב?) אך יש סלמון מארץ אחרת, שבו אולי אין מספיק אומגה 3! - אין סימנים חיצוניים. צריך לשאול את מוכר הדגים ולהאמין שהוא יודע. 2) איך זה שחום של בישול/אפיה, אינו פוגע באומגה שבדג? עד כמה ימים לאחר הבישול/אפיה היא נשמרת? - כנראה שיש פגיעה מסויימת, אבל כל המחקרים נעשו על צגים מבושלים / צלויים / אפויים, כך שכנראה שהרוב נשאר. 3) הבנתי שבאגוזי מלך יש אומגה 3. אגוז (לא קלוי) שנקנה מקולף מקליפתו הקשה ובחלקו גם מהדקיקה, תוך כמה זמן השומנים שבו יתחמצנו? לאכול מיד לאחר פיצוח הקליפה? - באגוז מלך יש כמות קטנה מאד. בפשתן יש הרבה יותר. כפי שציינת בשאלתך הבאה מדובר ב ALA שממנו הגוף מייצר "אומגה-3". 4) עוד הבנתי שאומגה 3 מצומח היא רק ALA. אני אוכל ביום 3 כפות זרעי פשתן וחופן אגוזי מלך, כמה מזה הגוף ימיר לEPA ו DHA? האם זה מספיק? - צודק. אם מדובר בפשתן טחון, זה בהחלט מספיק. 5) אני קונה טחינה מכבישה קרה. אם השומשום נקלה, זה הרס את השומן שבטחינה? - חיובי. כדאי מאד לקנות חמאת שומשום או טחינה שנעשו מגרגרים שלא נקלו. השאלה על פשתן עלתה רבות בפורום , גם בימים האחרונים. תעשה חיפוש ידני, או במנוע החיפוש על המילה "פשתן". (בעצם אני זוכר שהיית מעורב בהתכתבות עם מרווין, כך שאתה "בעניינים). בהצלחה צביקה קורן