זרעי פשתן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

25/08/2010 | 12:04 | מאת: משה

שלום רב. יש לי 4 שאלות: 1) האם זה משנה באיזה מכשיר (מטחנת קפה, אבני ריחיים, מרסק פירות ביתי וכו') טוחנים אותם? 2) אלו זרעים עדיפים: צהוב-זהוב או חום? 3) מה עדיף: לאחסן בקירור או בהקפאה? 4) איך יתכן שהכמות היומית המומלצת של שמן פשתן (2 כפות) שווה לכמות המומלצת של זרעים? הרי זרעים פחות מרוכזים מהשמן עצמו. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
26/08/2010 | 09:18 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, 1) האם זה משנה באיזה מכשיר (מטחנת קפה, אבני ריחיים, מרסק פירות ביתי וכו') טוחנים אותם? - לא, העיקר שהתוכן יוצא מהקליפה. 2) אלו זרעים עדיפים: צהוב-זהוב או חום? - אין העדפה, רצוי שיהיה מגידול אורגני. 3) מה עדיף: לאחסן בקירור או בהקפאה? - תלוי לכמה זמן. בקירור - כמה ימים, בהקפאה כמה שבעועות ויותר. 4) איך יתכן שהכמות היומית המומלצת של שמן פשתן (2 כפות) שווה לכמות המומלצת של זרעים? הרי זרעים פחות מרוכזים מהשמן עצמו. - אין "מינון" קבוע. בד"כ מומלץ לצרוך 2 כפות של פשתן טחון ורק כף אחת של שמן. בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית