רגישות ללקטוז

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

17/08/2010 | 22:32 | מאת: לנה

אני עברתי לאחרונה בדיקה לרגישות ללקטוז והתוצאה היתה חיובית. אני סובלת משלשולים, גזים וכד', וכמות החלב שצרכתי עד כה הייתה מועטה. קראתי שלא לצרוך מוצרי חלב זה גם לא בריא. מה מומלץ בשבילי לעשות? עם מה כדאי לי לשתות קפה?

לקריאה נוספת והעמקה
18/08/2010 | 07:32 | מאת: צביקה קורן

לנה שלום, ראשית אולי כדאי לך להפסיק לשתות קפה...!? הקפאין פוגע בריריות של מערכת העיכול ועלול לגרום לרגישות יתר. שנית תנסי לצרוך יוגורט עיזים אורגני, חלב מסויה, אורז, או שיבולת שועל. שלישית, אפשר להתקיים ללא מוצרי חלב אבל כדאי לקבל הדרכה בתזונה טבעית כדי שלא יהיו חוסרים תזונתיים מציע לך לפנות לייעוץ אישי בהצלחה צביקה קורן

19/08/2010 | 18:40 | מאת: המחלקה המדעית, מועצת החלב

אי סבילות ללקטוז (מכונה לעתים רגישות ללקטוז) אינה אלרגיה למוצרי חלב! מחקרים מראים כי מרבית האנשים שסובלים מתופעה זו מסוגלים לצרוך כמות לקטוז יומית השווה לזו שבשתי כוסות חלב, בשני תנאים: הראשון הוא שצריכת החלב או מוצרי החלב תעשה יחד עם ארוחה, והשני הוא שכמות הלקטוז המירבית שנאכלת בבת אחת שווה לזו שבכוס חלב. אכילת תערובת של מזונות גורמת לשחרור איטי של הלקטוז, המקל על עיכולו במערכת העיכול. לכן מומלץ לאכול את מוצרי החלב יחד עם מזונות נוספים בארוחה. כדאי להתחיל בכמות קטנה (למשל חצי כוס חלב) ואם אין תופעות לוואי לנסות ולהגדיל את הכמות. מוצרי חלב שונים מכילים כמויות משתנות של לקטוז. כך למשל, יוגורט מכיל פחות לקטוז בגלל החיידקים שנמצאים בו ומפרקים את הלקטוז. גם חלב דל לקטוז, קוטג' וגבינות קשות מכילים פחות לקטוז ממוצרי חלב אחרים.

מנהל פורום תזונה טבעית