זרעי פשתן ונשירת שיער

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

08/08/2010 | 11:59 | מאת: איה עיר

תודה על תשובתך.מצאתי בספרשל יעקב אילני-הזרעים מכילים גליקוזיד הצר את החומצה ההדירוציאנית או הצינית הרעילה.חומר המבטל את הויטאמין b-6 ותופעות אלרגיות. האם עדיין מדובר בחלק רעיל זניח ולא מזיק.אם קניתי בסופר זרעים טחונים לפני חודשים ושמתי במקרר זה לא יעיל או מזיק?צריך לטחון ולאכול באותו רגע?גם השמן בכופסה מכיל לטענתו חומר מזיק.אשמח לשמוע איך ובמה משתמשים בשמן פשתן? ובאיזו כמות? כמה כפיות זרעי פשתן ביום? האם בתוך מאכלים או אפשר בכפית ואח"כ לשתות מים? הרבה תודה עבור הסבריך כי עד היו חששתי משמוש בזרעים.

לקריאה נוספת והעמקה
08/08/2010 | 16:36 | מאת: צביקה קורן

איה שלום, תיארתי לעצמי שמדובר בציאניד. הרעל הזה הנקרא גם מימן ציאנידי נמצא בכמויות מזעריות ברוב הפירות המכילים חרצן, כגון דובדבנים, מישמשים ושקדים. הוא נמצא גם בחלק מהעלים המשמשים לחליטת תה צמחים. אין מקום לבהלה, הגוף שלנו מסוגל לפרק ציאניד אם מגיע אליו בכמות קטנה. הייתי מציע לך לזרוק את הפשתן הטחון מהמקרר, לקנות זרעים טריים ומטחנת קפה ולטחון ולאכול טרי. אפשר לטחון כמות גדולה ולשמור במקרר בצנצנת זכוכית לכמה שבועות, או במקפיא לכמה חודשים. המנה היומית - 1-2 כפות אותן אפשר לפזר על סלט ירקות או פירות, או בתבשיל לא חם מאד.. אני לא ממליץ להשתמש בשמן כיוון שהוא רגיש מאד ועלול להתקלקל. אם בכל זאת את קונה שמן, תקני שמן המוחזק במקרר בחנויות טבע ולא בקופסת פח. בהצלחה צביקה קורן

17/08/2010 | 12:47 | מאת: טליה

לאחר אכילה ממושכת של זרעי פשתן סבלתי משילשולים נמר לי שתעשיית התרופות משתמשת בפשתן לתרופות לקסטיביות בגלל תכונה זו האם זה נכון?

מנהל פורום תזונה טבעית