מחלת כליות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אמי -בת 81 וסובלת ממחלת כליות. היא קיבלה הנחיה מאד מאד קפדנית של תזונה עם רמת אשלגן ונתרן נמוכים. הבעיה היא שיש המון מוצרים שאנחנו מבולבלים לגביהם. אשמח לקבל תשובות לגבי המוצרים הבאים... האם מותר וכמה ביום: מוצרי חלב ? גבינות, חלב, חמאה בשר /דגים /עוף? איזה עדיף ? קינואה? אפשר? מוצרי פאסטה? פתיתים , אטריות ,גריסי פנינה, קוואקר ? טופו? מותר? וטחינה בהכנה ביתית? תודה רבה רבה אליזבט
אליזבט שלום, אנחנו לא נוהגים לתת במסגרת הפורום ייעוץ אישי, ובמיוחד לא במחלה מסובכת כמו של אמך. מציע שתפני לתזונאית שמתמחה בתזונת חולים במחלת כליות ותקבלי ייעוץ אישי המותאם לצרכים שלה. כפי שאת ודאי יודעת בכל מחלקה נפרולוגית בבית חולים יש תזונאית שמתמחה בכך. באופן עקרוני, חייבים להגביל את צריכת הנתרן, האשלגן והחלבון ובמיוחד חלבון מהחי. איטריות, פסטה ופתיתים זה מזון שאינו מומלץ מומלץ לאף אחד. בהצלחה צביקה קורן