צריך עצה (קצת שונה...)

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/04/2010 | 18:14 | מאת: עודד

שלום רב אני משתדל לאכול נכון אבל יש לי בעיה אחרת - יש לי נטיה לאכול מעבר לסף הרעב והרבה מעבר - ממש עד שאי אפשר לזוז. אני לא סובל מעודף משקל אבל הדבר גורם לכבדות ואי נוחות. האכילה המופרזת לא נובעת מרעב אלא מסוג של "תיאבון" או מכח האינרציה... אולי זה נשמע אידיוטי אבל אני באמת לא מצליח לשים לעצמי גבול בדברים האלה. אשמח לקבל עצה

02/04/2010 | 07:19 | מאת: צביקה קורן

עודד שלום, כדאי שתבדוק את הרגלי האכילה שלך ותראה אם תוכל לשנות אותם. לדוגמה: אכילה מול הטלביזיה, או קריאת עתון או ספר. אכילה מהירה ללא לעיסה איטית ויסודית. אכילת "מזון מהיר" או מזון שלא מחייב לעיסה כמו פירות קשים, ירקות, דגנים מלאים וקיטניות. שימוש בצלחת גדולה מידי ומנות גדולות מידי. ישיבה ממושכת ליד שולחן האוכל. בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית