חוסר בויטמין די

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

26/03/2010 | 01:44 | מאת: חיה

ביתי בגיל ההתבגרות (15) פנתה לרופא עור בעקבות גירודים בכל הגוף,נשלחנו לבדיקות וגילו שיש חוסר בויטמין די, לטענת הרופא זה בעקבות הגדילה בגיל זה ועליה ליטול ויטמין די האם האבחון הגיוני? האם היא חייבת ליטול ויטמינים או שהיא יכולה לאכול תזונה מיוחדת אם כן מה עליה לאכול?

26/03/2010 | 07:46 | מאת: צביקה קורן

חיה שלום, ראשית, לרוב האוכלוסייה בארץ (ובעולם המערבי) יש מחסור בויטמין D. היום מדברים על זה במונחים של מגיפה. לכן, אם נמצא שלבתך יש חוסר, כדאי לקחת לפחות 800 יחידות ביום. בנוסף, אם היא לא צמחונית כדאי להגביר אכילת דגים שמנים העשירים בויטמין D וחשיפה מתונה לשמש. כדאי שתבדקי אם לך ולשאר בני משפחתך לא חסר... שנית גירודים בעור יכולים להופיע מסיבות רבות ושונות ואחת מהן היא חוסר בויטמין D. מציע שתפעלו בהתאם להמלצת הרופא ואחרי כמה שבועות תעשו שוב הערכת מצב. בהצלחה צביקה קורן

26/03/2010 | 13:46 | מאת: לינוי

זה חייה זרקה?

מנהל פורום תזונה טבעית