ציטוזן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

22/03/2010 | 23:04 | מאת: נטלי

מהו הציטוזן? עד כמה הוא מועיל באמת להרזיה? איפה אפשר למצוא אותו במאכלים טבעיים כמו ירקות, פירות משהו?

23/03/2010 | 05:58 | מאת: טובה בר-שאן

נטלי שלום ציטוזן הינו סיב תזונתי שמקורו בכיטין CHITIN שמופק משריון של סרטנים , פוליסכריד. יתרונו של סיב זה הינו בכושר הספיגה הגבוה שלו. סיב זה יכול לספוג עד פי 6-8 מנפחו. ציטוזן הינו אחד מהסיבים הבודדים שלמעט הגדלת נפחו על ידי ספיגת מים, מגדיל את נפחו גם על ידי קשירת מולקולות של שומן אליו. הציטוזן מבצע את אותה פעילות בגוף האדם הוא סופג את השומן במערכת העיכול ומפרישו מהגוף. אני מסתייגת כיוון שבשומן יש מרכיבים מאוד חשובים כמו ויטמינים מסיסי שומן. בברכת חג פסח שמח בהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית