מדוע החמאה צהובה?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/02/2010 | 10:30 | מאת: צביקה

בשוק יש סוגי חמאה שונים. השוני הוא גם בצבע הצהוב. מדוע יש סוג צהוב יותר, וסוג צהוב פחות? האם השוני בצבע נובע מצבע מאכל? או מאחוז שומן שונה? האם יש לזה השפעה בריאותית כל שהיא?

02/02/2010 | 16:27 | מאת: צביקה קורן

צביקה שלום, אין לי תשובה טובה עבורך. אם משתמשים בצבעי מאכל, זה אמור להיות מצויין על האריזה (דרישת החוק!). אם לא, יתכן ודרך הייצור ואחוזי השומן באמת משפיעים על הצבע. כפי שאתה ודאי יודע, אם אין ברירה עדיף לצרוך חמאה מאשר מרגרינה. בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית