תפוחי אדמה מול דגנים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

15/12/2009 | 23:55 | מאת: צח

שלום, רציתי לדעת האם ישנם הבדלים(ואם כן אז מה הם) באופן שבו הגוף מעכל ומטמיע פחמימות אשר נצרכות מתפוחי אדמה אל מול פחמימות הנצרכות מדגנים... הסיבה לשאלה היא שלאחרונה אני מפריד בין פחמימות לחלבונים בארוחות שלי. שמעתי מספר אנשים שאף על פי שאני מפריד פחמימות מחלבונים "מותר" לי לערבב חלבונים עם תפוח אדמה מאחר ושישנו הבדל בין הפחמימות שמגיעות ממנו ובין אלה המגיעות מדגנים. תודה צח

16/12/2009 | 05:51 | מאת: טובה בר-שאן

צח שלום ההבדל הוא באינדקס הגליקמי. כמה מהר עולה הסוכר בדם לאחר אכילת המזון. אינדקס גליקמי של תפוח אדמה הוא מאוד גבוה. רשום אינדקס גליקמי בגוגל ותקבל טבלת הבדלים בין המזונות השונים. בברכת חג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן.

מנהל פורום תזונה טבעית