חוסרים אצל טיבעונים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

07/12/2009 | 10:17 | מאת: י

האם יש סטטיסטיקה בדוקה המורה על חוסר ב B12 ו/או ערכים תזונתיים אחרים אצל טיבעונים(לא ניזונים מבשר,דגים,חלב,ביצים)? לגבי B12 לדוגמא: על כל מומחה שיבוא ויגיד שחיוני לקבל תוספת B12 מהחי יהיה מומחה אחר שיטען לנזק ממזון מהחי ובהקשר הספציפי: ניוון מערכת העיכול בצורה כזו שהיא לא תוכל לסנטז את הויטמין באופן טיבעי.מה הסטטיסטיקה היבשה אומרת?

08/12/2009 | 10:03 | מאת: צביקה קורן

י שלום, אין ברשותיסטטיסטיקות בנושא, אבל אשמח אם תחפש ותיידע את הגולשים בפורום בנוש זה. העובדות היבשות הן: א. במזון מהצומח אין B12. ב. רוב האנשים לא מסוגלים לייצר B12 באופן עצמאי וחייבים לקבל אותו ממקור חיצוני. ג. חוסר ב B12 עלול לגרום לנזקים בלתי הפיכים למערכת העצבים (פיזיים ונפשיים). מסקנה והמלצה: מי שלא צורך מזון מהחי, טוב יעשה אם יקח כדור B 12 פעם בשבוע. אם כבר יש חוסר (רמה נמוכה בבדיקות מעבדה) יש לקחת בתכיפות רבה יותר. בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית