חלב גבינות שומן ומה שביניהן...

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

06/12/2009 | 21:17 | מאת: חלב ומוצריו

האם כל מוצרי החלב למיניהם לא מומלצים לפי התזונה הטבעית או רק חלב נקי ששותים. הכוונה לגבינות מעדנים וכו'. כשאוכלים גבינה -שמבחינת ערך קלורי לדוגמא במשולש מון בלן לייט יש 23 קלוריות וגם גבינה לבנה בערך אותו דבר. מה יותר בריא לצרוך?! האם הגבינות השמנות יותר מסוכנות יותר? או בריאות יותר?

08/12/2009 | 01:48 | מאת: שלי, תזונאית

לפי התזונה הקלינית, המבוססת על אינספור מחקרים מדעיים מכל העולם, מוצרי חלב מומלצים ביותר לצריכה יומית קבועה. הם לא רק ספקים של סידן, אלא גם של זרחן, מגנזיום, פלואוריד ו-ויטמין D. הרכיבים הללו הוגדרו על ידי ארגון הבריאות האמריקני כחיוניים לבניית ותחזוקת העצם. שלא לדבר על היות החלב מקור מעולה לחלבון מן החי. ולשאלתך השנייה - מוצרי החלב שונים זה מזה בתכולת הסידן, המלח והשומן שלהם. לכל אחד מהם יתרונות משלו וחסרונות משלו. בכל מקרה, כל עוד תצרכי כמויות סבירות של גבינה, זה לא באמת משנה כמה היא שמנה. כי אין פה שום כללי אצבע. ויש לזכור שהשומן גם מוסיף לטעם הגבינה וגם מיטיב עם ספיגת הסידן ממנה.

14/12/2009 | 19:01 | מאת: דניאל

קיים הבדל רב בין סוגי הגבינות ובטח בין מוצרי החלב. לא ניתן להשוות בין חלב עיזים לבין חלב פרה ובטח בין המוצרים שמוכרים לנו בסופר לבין מוצרים טבעים שיודעים את מקורם. מידע רב ונוסף לגבי החלב שאנו שותים אפשר למצוא בקישור. http://www.gvinat-izim.com/question.html

מנהל פורום תזונה טבעית