המשך-טחינה וסידן...
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
תודה על תשובתך לגבי הטחינה. כמה כפות טחינה עלי לאכול ביום כדי לקבל את כמות הסידן היומית? אני בת 30 אחרי 2 לידות ולפני עוד הריונות.. ממה כדאי לקבל את הסידן בנוסף לטחינה? אני לא אוכלת כמעט מוצרי חלב.
לקריאה נוספת והעמקה
נועה שלום, אין אפשרות לקבל את כל צריכת הסידן רק מטחינה, העשירה מאד גם בשמן. חשוב לגוון ולקבל ממקורות שונים (כפי שרמזת בשורה האחרונה בשאלתך). ראשית, חשוב להימנע ממזונות ומשקאות ש"זורקים" סידן מהגוף או מונעים ספיגה כמו: קפאין, קקאו, חלבון מהחי, משקאות מוגזים, אלכוהול,סוכרים פשוטים, מלח. במקביל יש לצרוך מגוון מזונות העשירים בסידן כמו: שקדים, אגוזים, זרעים, ירקות ירוקים, אצות ים, דגנים וקיטניות. ויטמין D משפר את ספיגת הסידן. אגב, גם במים יש הרבה סידן - הבעיה היא הספיגה. אגב2, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. בהצלחה צביקה קורן