ספגת ברזל
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, הבנתי שישנם חומרים במזון שמפחיתים את ספיגת הברזל כמו למשל תרד(חומצה אוקסלית) או מוצרי חלב. אז בעצם אם אני אוכלת תרד עם עדשים אז הברזל שבעדשים נספג מעט או בכלל לא? או כף גבינה בסלט ירוק? ובשומשום יש גם ברזל וגם סידן אז אין ספיגה טובה של ברזל בגלל הסידן? תודה מראש.
הילה שלום אכן כמו שאמרת ישנם חומרים מסוימים במזונות המקטינים את ספיגת הברזל. אך כאשר אנו אוכלים מגוון בכל זאת הברזל נספג לגופינו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן