רגישות ללקטוז

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

25/09/2009 | 08:38 | מאת: שוש

אני סובלת זמן רב מנפיחות בבטן. גם אחרי ארוחה קלה הבטן נראית כאילו שאני בהריון. קראתי שאחת הסיבות האפשריות לכך היא אי סבילות ללקטוז שנמצא במוצרי חלב. אני צורכת המון מוצרי חלב במשך היחום, בעיקר חצי אחוז עדלוש אחוז. יש ימים שהתפריט שלי הינו בעיקר רק ממוצרי חלב, בוקר צהריים וערב. החלטתי לעשות ניסוי ולהמנע ממוצרי חלב לתקופה מסויימת כדי לבדוק אם ללא מוצרי החלב תופעת הנפיחות תרד. לכן יש לי אלייך מס' שאלות: 1- מה לדעתך נחשב לתקופה מספקת על מנת לחוש בשינוי? שבוע, שבועיים? 2- חלבונים אין לי בעיה לקבל ממקור אחר אך מאילו מאכלים אוכל לקבל סידן? יש לציין כי אני בת 26 ושומרת על פיגורה ככך שאשמח לשמוע על מוצרים שאינם משמינים. 3- האם קיימים מוצרי חלב ללא לקטוז? איפה ניתן להשיגם ואייך הם נקראים? 4- האם קיימים מווצרים בכלל גם לא חלביים שאינם מכילים לקטוז? אייך הם נקראים ואיכן נקנים? אודה לך אם תעני על כל השאלות במסודר. רב תודות

לקריאה נוספת והעמקה
27/09/2009 | 04:53 | מאת: טובה בר-שאן

שוש שלום שוש שלום 1.ישנה בדיקה לרגישות של לקטוז ואולי יש מקום שאכן תבדקי את רגישותך. 2. ברגע שמפסיקים חלב התגובה היא מיידית ויש שיפור בהרגשה 3.סידן קיים ביקרות ירוקים, שקדים, אגוזים, סרדינים, דבלים וכ'ו. 4. מוצרי חלב שאינם נוזלים כמו גבינה קשה מכילים לקטוז אך בכמות קטנה יותר. גם מוצרי חלב עיזים כמות הלקטוז קטנה יותר. 5. מוצרים שאינם חלביים אינם מכילים לקטוז כיוון שלקטוז הוא הסוכר של החלב. בברכת גמר חתימה טובה בהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית