צירופי מזון - שאלה על סיווגים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב אני מתעניין בשיטת צירופי המזון (של שלטון לדוגמא) ע"פ הסיווגים המקובלים דגנים נחשבים לעמילן ואגוזים לחלבון ולא מומלץ לאכלם ביחד. הדבר תמוהה בעיני מפני שכמות החלבון בדגנים ואגוזים היא דומה יחסית. במקרים מסויימים אפילו מצאתי שבדגן יש כמות חלבון גדולה בהרבה משל אגוז - שיבולת שועל כ12% חלבון לעמות אגוז פקאן 5% חלבון. אז מדוע אם כן אכילת שיבולת שועל כשלעצמה נחשבת כאכילת עמילן ואילו אגוז פקאן נחשב כחלבון?
ממש לא מתאים לאכול את השניים בארוחה אחת, בלי שום קשר לכמות החלבון שבהם. כדי לעכל את העמילן שבדגנים יש צורך באנזימים מסויימים במערכת העיכול, וכדי לעכל את החלבון באגוזים יש צורך באנזימים אחרים. צירוף של דגנים ואגוזים גורם להתנגשות בין האנזימים השונים, וזה משבש את פעולת העיכול. אם הנושא של צירופי מזון מעניין אותך, יש פרק בשם זה בספרו של המרפא הטבעוני יצחק בן-אורי, "תזונת האדם ובריאותו". אין להשיג בחנויות, ומזמינים אצל המחבר, שמתגורר בנתניה. (טל. 09-8331310).
עודד שלום נעמי צדקה זה לא כמה חלבון יש במזון אלא הצרוף ביחד .באגוז אין כמעט עמילן בעוד שבדגנים ריכוז העמילן גבוה. בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן
ע"פ הבנתי, ההסבר להמלצה לא לאכול עמילנים עם חלבונים הוא כזה: החלבונים גורמים להפרשת חומצה בקיבה, חומצה אשר הורסת את האנזים שמפרק את העמילן ובכך נפגע עיכול העמילן. אם הסבר זה אכן נכון, אני לא מבין כיצד החלבונים שבדגן לא גורמים להפרשת חומצה והחלבונים של האגוזים - כן. תודה מראש