שתי שאלות דחופות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

23/07/2009 | 17:41 | מאת: ל

שלום קניתי זירעי פשתן טחונים אורגניים של חברת תבואות, באתר רשום שמומלץ לשמור במקפיא בשל תובנתו להיתחמצנות, יש לי שתי שאלות לגבי הפשתן הזה ואשמח לתשובות. 1) מומלץ לשמור במקפיא, אבל אם אני ישמור במקפיא זה יהיה גוש קרח ולא אוכל להוסיף כף ממנו לכל מזון אז מה את מציעה לי לעשות, האם לשמור אותו רק בפריזר (לא במקפיא) ותכונותיו לא יתחמצו או יאבדו? 2) לאן אפשר להוסיף את זירעי הפשתן הטחונים? האם אפשר לערבב במעדן, כי על הממרח לחם זה מגעיל לי, האם האופציה הכי טובה היא לערבב עם גבינה לבנה 5%? בבקשה דנה תעני לי לפי סדר השאלות תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
24/07/2009 | 16:53 | מאת: צביקה קורן

שלום ל, שאלות על פשתן (כולל השאלות שלך) עלו רבות בפורום הזה - תעשי חיפוש על המלה "פשתן". 1. אני לא ממליץ לקנות פשתן טחון בחנות טבע. השמן שבו רגיש מאד והוא מתקלקל מהר. כדאי לקנות מטחנת קפה במאה שקלים ולטחון בבית. רצוי לטחון ולאכול מייד או תוך 20 דקות. אפשר לשמור במקרר בצנצנת זכוכית למשך שבוע או שבועיים. במקפיא (פריזר) אפשר לשמור עד חודשיים. 2. אפשר לפזר על סלט פירות, סלט ירקות, מרק ירקות (לא חם) ואפשר גם ביוגורט. בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית