דייסת שיבולת שועל ועצירות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
צביקה שלום וברכה, לאחרונה התחלתי לאכול דייסת שיבולת שועל(הסוג הגס) מבושלת במים בלבד. במקביל החלה תופעת עצירות למרות שלמיטב ידיעתי סיבי שבולת השועל מסייעים לעיכול. אודה להתייחסותך והמלצותיך (האם מומלץ לאכול את הדייסה רק בבוקר או גם במהלך היום וכד') בברכה, רות
רות שלום, דייסת שיבולת שועל מפתיתים גסים לא אמורה לגרום לעצירות, עקב ריבוי הסיבים שבה. חשוב לבשל עם כמות מספקת של מים (3 יחידות על יחידה אחת של שיבולת שועל) וגם לשתות מים במהלך היום. הסיבים סופחים נוזלים במעיים ואם לא שותים מספיק עלולה להיות עצירות. בהצלחה צביקה קורן
כל כך הרבה פעמים שמעתי ששיבולת שועל מקלה על עצירות. כשאני אוכלת שיבולת שועל (ואני שותה הרבה) כל פעילות המעים שלי נעצרת. ידוע שסיבים יכולים גם לגרום לתופעה הפוכה - וצריך להבין שכולנו מאד אישיים בתגובות שלנו ובאופן שבו אנחנו מגיבים לסיבים.
אפיתי עוגיות שיבולת שועל עם פירות יבשים,קוקוס וגרעיני חמניה לא קלויים כמובן. אני סובלת שנים מעצירות ואני יודעת שאסור לי לאכול סיבים לא מסיסים כי הם גורמים לי עצירות. האם ייתכן שבגלל זה הכל נעצר אצלי? הבטן נפוחה כמו אשה בהריון ואין לי יציאות כבר כמה ימים. לקחתי כדורי אלוה לקס שבדרך כלל למחרת נותנים תוצאות נחמדות ושום כלום! מה עושים?