שתי שאלות צורת בישול
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום אני אוכל קווקר : לא מבושל , מבושל 6 דקות . וגם אופה בתנור 13 דקות 180 מעלות כמו עוגיה ( קרקר קטן) ( קווקר מים וקינמון) א) איזה תכונות מפסיד שמבשל? ולא חי? ב)האם יש הבדל באיבוד תכונות בין אפיה (טיפה יותר ארוכה)? לבישול ?י ובלי קשר: אופה בתנור ת"א ובטטה . לפעמים בתבנית פתוחה ואז הבטטה קצת נשרפת בקליפה למעלה. ( יותר רזה מתוקה וטעימה מאד ) ולפעמים בתבנית סגורה .ואז הירקות יותר מימיים ואפשר לאכול פחות מאשר בתבנית פתוחה. (ופחות טעימים) ג) האם יש הבדל בבריאות בין שתי הצורות? ומהו?
גד שלום, שיבולת שועל זה דגן ודגנים רצוי לבשל, עם מים. גם אורז אפשר לאכול לא מבושל, אבל זה לא מתאים. (יש שיטת "ניקוי" בה אוכלים אורז לא מבושל) אפיה בתנור (עם הקליפה) עדיפה מכיוון שרוב המינרלים נשארים. בישול במים - כדאי להשתמש במעט מים ולשתות אותם. בהצלחה צביקה