ירקות מצליבים - כמניעה לסרטן שלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

25/03/2009 | 09:43 | מאת: סיגל בן דור

שלום לך, קראתי על כך שאכילה מרובה של ירקות ממשפחת המצליבים תורמת רבות במניעה של סרטן שלפוחית השתן. לאור ההיסטוריה המשפחתית - אני מעוניינת לאמץ את ההמלצה. החומר שקראתי מתייחס לאכילת הירקות במצבם הטרי. לאור העובדה שנראה לי קצת בעייתי לאכול ברוקולי, כרובית, וכרוב ניצנים במצבם הטבעי והטרי - האם ההמלצה נוגעת גם לגבי אכילתם במצב מאודה או מבושל ? בתודה, סיגל בן דור מושב נטופה

לקריאה נוספת והעמקה
25/03/2009 | 10:23 | מאת: צביקה קורן

סיגל שלום, בגישת התזונה הטבעית לא מבשלים כרוב. גם כרובית או ברוקולי לא מומלץ לבשל או לאדות יותר מעשר דקות, מכיוון שמדובר בתפרחת, הזקוקה למשך בישול קצר מאד. גם כרוב לבן או אדם לא מומלץ לבשל יותר מעשר דקות. רק לאחרונה התפרסם מחקר שהתכונות נוגדות הסרטן של הברוקולי מאבדות מיעולותן כאשר הוא מבושל. לסיכום, אני ממליץ לאכול ירקות ממשפחת המצליבים כשהם חיים. אפשר לקנות נבטים של ברוקולי שהם טעימים ומועילים באותה מידה. במשפחת המצליבים יש גם הרבה סידן וסיבים תזונתיים (שלא נהרסים בבישול). הביעה: הירקות האלה מגיזים... צריך להתארגן בהתאם. בהצלחה צביקה קורן

05/06/2009 | 17:12 | מאת: רוני

שלום צביקה. כשאתה כותב""הביעה: הירקות האלה מגיזים... צריך להתארגן בהתאם." למה אתה מתכוון בנושא ההתארגנות??

30/03/2009 | 22:55 | מאת: שלמה

שלום סיגל שאלתך לדעתי אינה ממוקדת { לדעתי כן ] יש להבין מה נותנים לנו ירקות אלו והתשובה היא נוגדי חמצון . כל הבעיות שלנו בגוף נגרמות עכב רדיקלים חופשים - רדיקלים חופשיים הינם " הטרוריסטים " של הגוף הם הגורמים למחלות כמו סכרת , אסטמה , סרטן על סוגיו ועוד.... ישנה הדרך הטיבעית להילחם בהם ע"י הכנסת מה שנקרא אנטיאוקסידנטיים או מנוגדי חימצון { פרות וירקות חיים } אולם לצערינו אין לנו את היכולת לעשות זאת בכמות המספקת . מחקריםן הוכיחו כי נדרש לאדם לאכול 3000-5000 יח' אורק ORAC לצערנו עכב דילול בקרקע ממנרלים וחומרי הדברה אין באפשרות הטבע לתת לנו את הנדרש במחקרים גם גילו כי אדם ממוצע אוכל כ- 1200 יח אורק אולם ישנם כל מיני תוספי תזונה אשר מרכזים בתוכם כמות מספקת של יח אלו יכולים לתת לנו את ההגנה הזו מקווה שנתתי לך קצת אור על הנושא שלמה מעסה רפואי ומטפל ברפואה סינית

מנהל פורום תזונה טבעית