טחינה מקולפת ולא המלאה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

14/03/2009 | 17:07 | מאת: משה

שלום לפי שיטת קינגסטון מומלץ לאכול טחינה מקולפת ולא המלאה "החמאה". לפי הטענה שהקליפה מפריעה לספיגת הסידן. האם יש משהו בדברים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
15/03/2009 | 08:18 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, "יש משהו" - קטן ולא מדויק! בקליפה יש חומצה אוכסלית וחומצה פיטית שמפריעות לקליטת הסידן, אבל אין זה אומר שלא נספג סידן כלל. בנוסף, קח בחשבון שהסידן נמצא בעיקר בקליפה ויש בה גם ויטמינים ומינרלים נוספים שלא נמצאים בשומשום המקולף. בנוסף, בחלק מהמקרים מקלפים את השומשום באמצעות חומצות חזקות וזה בהחלט לא רצוי. לסיכום, אני ממליץ לאכול שומשום מלא וחמאת שומשום ולא שומשום מקולף, או טחינה "לבנה", המכילה בעיקר שומן. הטבע מאורגן לתת לנו בדיוק מה שצריך ולא כדאי "לשפוך את התינוק עם המים"... בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית