חלב קוקוס (מי אגוזי קוקוס)

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/03/2009 | 13:09 | מאת: גברת G

כבר מספר שנים אני והילדים שלי נמנעים משתיה של חלב פרה מסיבות בריאותיות.רציתי להשתמש בסויה כתחליף חלב, אך במחקרים רבים הוכח כי יש להגביל שתיה של חלב סויה לילדים ל-פעם או פעמים בשבוע כי זה גורם להתפתחות מינית מוגברת וכו'...היום גיליתי מוצר חדש - מי אגוזי קוקוס - הטעם שלו פשוט נפלא,והוא נראה כמו חלב אמיתי. שאלתי היא: האם מותר לילדים לצרוך חלב קוקוס בכל יום כתחליף לחלב פרה (עם קורנפלקס למשל)???? ובאופן כללי האם ישנן הגבלות לצריכת חלב קוקוס אצל מבוגרים? (כולסטרול, השמנה, גזים....) תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
01/03/2009 | 18:28 | מאת: טובה בר-שאן

גברת G שלום ערכו התזונתי של אגוז הקוקוס גבוה יחסית והוא מכיל קרוב ל- 600 קלוריות, מתוכם 38% שומן. לעומתו, חלב הקוקוס (או "תי-קוקוס" או "מי-קוקוס" כפי שהוא מכונה באריזות השונות), מכיל מרכיב מרכזי של מים עם תוספת של תמצית קוקוס או מי-קוקוס. ישנן חברות המוסיפות גם מלח לנוזל הסמיך. הערך הקלורי של חלב הקוקוס הוא 188-225 קלוריות (תלוי בחברת המזון), החלב דל מאד בחלבון ומכיל בפועל 2%-1% חלבון, אך עשיר מאד בשומן (17%-22%) - מתוכם 8.4% שומן רווי! חלב הקוקוס מכיל גם מעט נתרן (15%-35%), תלוי כמובן אם מוסיפים לו מלח בתהליך היצור. בחלק מהחברות יש גם תוספת של חומר מייצב לשימור ואורך חיי מדף ארוכים. דמיון קלוש לחלב פרה מבחינה תזונתית אם ננסה להשוות בין חלב הקוקוס לחלב הבקר, נמצא דמיון קלוש ביניהם, המסתכם בעיקר בצבעו הבהיר של הנוזל. לחלב הקוקוס טעם אופייני וסמיכות שונה מאד בהשוואה לחלב הבקר, הוא אינו מתאים כתוספת לקפה אך טוב מאד להקרמה, להסמכה ולבישול. זהירות - הרבה שומן רווי אחד המאפיינים התזונתיים של הקוקוס ומוצריו הנלווים הוא אחוז שומן רווי גבוה מתוך סך אחוזי השומן במוצר. ערכיו הגבוהים של השומן הרווי דומים מאוד לאלה שבמוצרים מן החי, ולכן מי שמנסה להוריד את הסיכון למחלות לב וכלי דם מומלץ לו שלא יפריז בצריכת קוקוס. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית