שמן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

06/12/2008 | 11:35 | מאת: רננה

שלום רב, אודה לך אם תעשה לי קצת סדר בנושא שמן.... אני רוכשת אך ורק שמן אורגני בכבישה קרה (זית וקנולה). באיזה שמן רצוי להשתמש בבישול? שמעתי שבבישול רצוי דווקא להשתמש שאינו בכבישה קרה (כלומר מזוקק), משום שרמת הבעירה (או החמצון) שלו נמוכה יותר. האמנם? שמעתי גם שלא בריא להשתמש בשמן זית בבישול. מאד הייתי רוצה להשתמש בשמן קנולה בסלט, הבעיה היא, ששמן קנולה בלתי מזוקק מאד לא טעים (בניגוד לשמן קנולה מזוקק). תודה על המידע מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
07/12/2008 | 06:41 | מאת: טובה בר-שאן

רננה שלום שמן מזוכך הוא שמן שעבר חימום ועיבוד ולכן אינו טוב . ככל שנחממם את השמן יותר אנחנו פוגעים בו ומורידים את איכותו, ויוצרים יותר שומני טרנס. שמן זיית מצויין בבישול. אך ברור לך שלאורך זמן גם הוא מתקלקל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית