לצביקה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

03/11/2008 | 20:44 | מאת: עידית

שלום.בשנים האחרונות החלו לצוץ בשוק המזון הישראלי כל מיני לחמים דיאטטיים "קלים" למיניהם.אני אישית משתמשת בחלה קלה של אנג'ל.בשקית של החלה כתוב שכל פרוסה בת 20 גר' שווה 33 קלוריות,ללא כולסטרול וללא שומן כלשהו.יחד עם זאת,כל פרוסה מכילה כ-2.6 גר' חלבון וכ-5.5 גר' פחמימות.עוד טורחים בחב' אנג'ל לציין שהחלה מוכרת רשמית כחלה המומלצת לחולי סוכרת ע'י האגודה שלהם (יחד עם חתימה וחותמת האירגון).צביקה,מה דעתך באופן כללי על סוגי הלחמים הקלים הללו,ועל החלה הזו ספציפית שציינתי (באם את יודעת למה כוונתי)? האם יש אמת במאזנים הקלורים בלחמים שחברות אלה מפרסמות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
04/11/2008 | 07:39 | מאת: צביקה קורן

עידית שלום, אני לא מתלהב מלחמים "קלים" ומלחמים העשויים מקמח לבן (חלה עשויה מקמח לבן). חבל שאת מתייחסת רק לערך הקלורי של המזון ולא לערך התזונתי. כשאת אוכלת מוצרים העשויים מקמח לבן, סוכר לבן, אורז לבן וכד', את לא מקבל ויטמינים ומינרלים חיוניים ובמשך הזמן נוצרים חוסרים תזונתיים ואז מופיעות תופעות ומחלות הנובעות מחוסרים תזונתיים. ללחם ה"קל" מוסיפים גלוטן (לכן תכולת החלבון הגבוהה) וחומרים (כימיים?) הגורמים לו להיות אוורירי. כאמור אני לא מתלהב מהמוצר הזה וממליץ למטופלי ולחברי להעדיף פרוסה אחת של לחם העשוי מקמח מלא במקום שתי פרוסות לחם קל. הרזיה ואיזון משקל זה טוב וחשוב, אבל לא צריך להרוס את הבריאות בדרך להשגת המשקל האידיאלי. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית