תזונה נכונה לחולי קרוהן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

04/08/2008 | 20:25 | מאת: חולת קרוהן

שלום אני חולת קרוהן מזה 10 שנים, אני לוקחת ראפאסל ולאחרונה התפרצה לי שוב המחלה אך באופן מאוד זעיר. אני במעקב רפואי אך הייתי בכל זאת מעונינת לדעת בקווים כללים, איזה תזונה יכולה לעזור יותר ואיזו פחות. אני לא חיה בארץ כך שאין באפשרותי לגשת בשלב הזה לתזונאית. הייתי מעונינת לדעת האם נטורופתיה יכולה לעזור ואיך

לקריאה נוספת והעמקה
05/08/2008 | 07:56 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, במחלה רצינית כמו קרוהן (או כל מחלה אחרת) כדאי מאד לקבל יעוץ אישי בתזונה המתאים לצרכים שלך ולא להסתפק בתשובות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. גם אם את לא בארץ, אני בטוח שבמקום מגורייך תוכלי למצוא מישהו שיתן לך יעוץ בתזונה טבעית. גם תזונה מקרוביוטית בשילוב דיקור וצמחי מרפא עשויה להועיל. כאשר את בהתקף (גם אם הוא קטן) חשוב מאד לעצור אותו כדי למנוע החמרה וכדי להקטין את הנזקים השונים שהשילשול הממושך גורם. כדאי למצות את הטיפול התרופתי ובמקביל לבצע שינויים בתזונה. בעיני הטיפול האמיתי במחלה מבוצע בהפוגות (רמיסיות) שבין ההתקפים. המטרה היא להאריך את ההפוגות ככל שניתן ולמנוע הישנות ההתקפים. מבחינת התזונה, באופן כללי מאוד אני יכול לומר שצריך להימנע מרוב הירקות והפירות החיים. אפשר לאכול תפוח מרוסק, או אפוי, או כמות קטנה של אגס בשל, פפיה בשלה ובננה בשלה. (חשוב לבדוק שאין תגובה שלילית) ירקות כדאי לאכול במיץ המכיל לדוגמה: מלפפון, קישוא, סלרי, פטרוזיליה וגזר. מיץ עשב חיטה ומיץ רימונים מומלצים! אפשר לאכול ירקות מבושלים ומאודים. הכתומים טובים מאד (גזר, דלעת, דלורית, בטטה). בנוסף, קישואים, פולי שעועית ואפונה, תפוח אדמה. דגנים: אורז מלא, דוחן, כוסמת, קינואה, קוסקוס, שיבולת שועל. אפשר לאכול גם שקדים שהושרו במים, ביצה קשה, דגים. כדאי להימנע מאבטיח, מלון, תאנים, פירות יבשים, בצל, שום, חצילים, כרוביים, סלק עגבנייה, פלפל ועוד. תקראי באתר שלי על "חומרים מזיקים בתזונתנו" ותנסי להימנע מהם. בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית