לצביקה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב.הבנתי ממאמרים של תזונאים שלמי שנמצא במצב של מאזן קלורי חיובי ומתאמן על עלייה במסת השריר עדיף לשלב חלבונים מכמה מקורות מגוונים (נניח מביצים קשות,גבינות,דגי ים,ולא רק\בעיקר מבשרים,וכן להפך).האם לדעתך זה נכון,וא'כ,מה ההגיון מאחורי סברה זו? תודה לך מראש המשך יום נפלא
ראשיד שלום, כתבתי כבר מספר פעמים שחשוב מאד לגוון את התזונה ולא להתבסס על הפרי "הכי טוב" או על החלבון "הכי טוב". בעיני בשר זה לא מקור אידיאלי לחלבון בגלל שפע הנזקים הכרוכים באכילתו. בביצים יש רכיבי תזונה שונים מאשר בבשר או בדגים ובריכוזים שונים. אפשר לספק לגוף את כל צריכת החלבון ממזון טבעי, מגוון. בהצלחה צביקה
שלום שוב צביקה.חוששני שלא ניסחתי שאלתי כראוי - אני מודע להמלצות התזונאים לגיוון במקורות החלבון,אני רק שואל מדוע,ואיך זה שתמיד משווים את מקורות החלבון לאלו של הביצים (בגלל ערך ביולוגי גבוה אולי?) ?