טונה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
צביקה שלום. כחלק ממאמציי לצרוך מה שיותר חלבונים ללא שימוש ב"שיקויי פלא" למיניהם,אני אוכל כל יום קופסת טונה משומרת. מה הבעיה בכספית,איזה חשש מרעלים של דגי ים יש והאם ישנן עוד בעיות באכילת טונה יומיומית? והאם ישנה בעיה דומה באכילת ביצה קשה על בסיס יומיומי?
שרון שלום, טונה בקופסא הינה מזון חביב על אנשים הנמצאים בדיאטת הרזייה ועל מתאמנים בחדרי כושר. אני לא מתלהב מטונה משומרת בגלל הכמות הרבה של המלח, החומר המשמר, השמן הקלוקל ושאריות הפח שהשמן סופח מהקופסא. טונה במים אינה טובה יותר. דג הטונה הוא דג גדול ולכן נחשב עשיר בכספית הפוגעת בעיקר במערכת העצבים, העיכול ובכליות. על נזקי הכספית תוכל לקרוא בהרחבה בקישור הבא: http://www.tevalife.com/article.asp?id=1175 ביצה קשה אורגנית מהווה בהחלט מזון חלבוני טוב ואפשר לאכול כל יום. בהצלחה צביקה
צביקה,בכל קופסת שימורים עגולה של טונה שמכילה לרוב 160 גר',יש כ 40 גר' חלבון. אני שוקל 82 ק'ג,ובכדי לצרוך כ 1.4 גר' חלבון ע'כ ק'ג בגופי בשביל לעלות איכשהו במסת השריר,הווי אומר 115 ג'ר,אני חייב לצרוך מנת חלבון שכזו. אין עוד מקור אחר שאני יודע עליו שיכול לספק לי 40 גר' חלבון כמו קופסת טונה. למעט כף של אבקת חלבון כלשהי אולי. או שאני אתחיל לאכול 2 קופסאות קוטג' נוספות ביום (בנוסף לאחד שאני ממילא אוכל ים יום),דבר שדי הזוי,גם פיננסית.ביצים קשות הבנתי מהפורום בעבר שגורמות לעלייה אפשרית בכולסטרול. מה אתה מציע לי לעשות???