סובין לתינוקות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
הי,התינוקת שלי בת 9 חודשים, רציתי לדעת אם אפשר להוסיף לפירות שהיא אוכלת בבוקר סובין ואם כן האם צריך לבשל את זה או פשוט להוסיף ולאכול כמו שזה? אם זה לא מומלץ אשמח לדעת מה אפשר להוסיף לפירות על מנת שישביעו? (אני מוסיפה כף טחינה או שקדיה ומחפשת להוסיף פחממה כל שהיא..)
מיכל שלום ניתן להוסיף פתיתי שיבולת שועל , כמובן עדיף לבשל אותם. בשיבולת שועל הרבה סיבים עדינים מאוד המרגיעים את מע' העיכול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
בתקופה שכלי-התחבורה העיקרי היה הסוס, נמכר הסובין (הקליפה והנבט של גרגרי החיטה) כמאכל לסוסים. כשהצטמצם השימוש בסוסים, מצאה תעשיית "השלמות המזון" דרך מתוחכמת לשכנע אנשים לצרוך סובין, בטענה שאין מספיק תאית בתזונה המודרנית, ולכן הם סובלים מעצירות ובעיות אחרות. הסובין מכיל חומצה פיטית, אשר עלולה לגרום לאנמיה. (חומצה זו מתבטלת בתהליך החימום, כשאופים לחם מחיטה מלאה) הסובין גורם לאובדן סידן ומינרלים אחרים, כי הוא מגרה את המעי הדק, עד שזה שואף לסלקו מתוכו, ועם יציאת הסובין, מסתלקים גם המינרלים, עוד לפני שנספגו במחזור-הדם. עצירות ומחלות מעיים אינן נגרמות בגלל חוסר תאית, אלא בגלל מזון מתועש. הטבע לא התכוון שהאדם יאכל גרגר לחוד, קליפה לחוד ונבט לחוד. עדיף לאכול לחם מקמח מלא וחיטה נבוטה, ולא להזדקק למאכל סוסים. (מתוך הספר "תזונת האדם ובריאותו" של המרפא הטבעוני יצחק בן-אורי).