ג'ל אלו ורה מיוצב - בטוח לחלוטין!!!

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

31/03/2008 | 17:20 | מאת: אודי ראב"ד

לצביקה שלום רב, קראתי את תגובתך לשאלתה של ליאת על האלו ורה ואני רוצה להאיר על מספר עובדות: 1. לאורך שנים נחשב ג'ל האלו ורה למיץ משלשל כי בעת הוצאת הג'ל מהעלה חדרו חומרים משלשלים הנמצאים בכמויות גדולות מאד בציפה לתוך הג'ל. חומרים אלו נקראים אנטרקונינים. טכנולוגיות שפותחו מאפשרות היום להפריד בין הג'ל לבין הציפה ללא שחרור חומרים אלו ומכך, אין ג'ל האלו ורה משלשל. 2. אנשים שהפסיקו את שתיית הג'ל לא חוו עצירויות מאחר ואין תהליך של תלות. 3. חומרים בג'ל האלו ורה לשתיה: o סורביטול: סוכר טבעי שנמצא בכמויות גדולות באגסים וממוצא באופן טבעי o נתרן בנזואט וויטמין C – רק בטמפרטורות גבוהות יכולים שני חומרים אלו להפוך לבנזן. כששני החומרים נמצאים בתערובת ללא השפעת טמפרטורה, אין שני החומרים יכולים להשתנות באופן ספונטני. מאחר ובשיטה (מוגנת הפטנטים) שבעזרתה מייצבים את הג'ל ומונעים את חמצונו לא מתקרבים לטמפרטורות גבוהות (הג'ל אינו מפוסטר), בדיקה פשוטה מראה כי בג'ל אין בנזן גם לאחר 4 שנים בסיום חיי המדף של הג'ל המיוצב. הנתון הזה נכון לג'ל אלו ורה מיוצב בלבד. o קסנטן גום - נמצא בג'ל המיוצב בכמות שולית ביותר. אם ניקח את מה שכתוב ב וויקיפדיה, אזי מדובר על כך שהחומר יכול לגרום לרגישות בין אלו העובדים איתו (באופן תעשייתי). ככלל, כדאי לשים דברים בפרופורציה. המוצר המדובר – ג'ל האלו ורה לשתיה המיוצב נמצא בשוק העולמי כבר 30 שנה ללא תופעות הלוואי שהזכרת בתשובתך. אם ישנן שאלות נוספות אשמח לענות עליהן במייל: [email protected]. בכבוד רב, אודי ראב"ד

לקריאה נוספת והעמקה
31/03/2008 | 21:52 | מאת: צביקה קורן

אודי שלום, לא שכנעת אותי ולא הרגעת אותי. אני מבין את החשש שלך בתור נציג החברה בארץ, אבל הדברים צריכים להאמר ולהגיע לידיעת הגולשים. 1. סורביטול הוא חומר בעל אפקט משלשל, גם אם הוא נמצא גם בפירות. 2. נתרן בנזואט הוא חומר החשוד כמסרטן. להלן כמה ידיעות מדאיגות שמצאתי בחיפוש פשוט בגוגל (יש עוד הרבה, אבל זמני קצר): א. ציטוט מאתר חמד"ע - אתר המרכז לחינוך מדעי בתל אביב: "בגיליון Chemical & Engineering News של 24/4/2006 בע' 10 דווח על בעיה הידועה מזה 15 שנה וטרם נמצא לה פתרון: סכנת היווצרות חומר מסרט?ן במיכלי משקאות קלים כתוצאה של תגובה בין החומצה האסקורבית (ויטמין (C לבין נתרן-בנזואט המשמש כחומר שימור. הבעיה חמורה דוקא במשקאות דיאטטיים. כמובן שגם ממשקאות ממותקים, עתירי קלוריות ריקות, ממליצים להמנע". ב. יידיעה שהתפרסמה בNRG וב WALLA בשנת 2006: תביעה: "קוקה קולה הסתירה חומר מסרטן בפאנטה" יום שני, 3 באפריל 2006, 8:36 מאת: ענת רואה, הארץ לדברי התובע החל בבדיקה בעקבות פרסום בדבר גילוי חומר מסרטן במשקאות "פאנטה" בארה"ב. היקף התביעה היצוגית - 212 מ' ש' לבית המשפט המחוזי בתל אביב הוגשה אתמול תביעה ובקשה לאשרה כייצוגית בהיקף 212 מיליון שקל נגד החברה המרכזית לייצור משקאות קלים (קוקה קולה ישראל). בתביעה ובבקשה נטען כי המשקה "פאנטה" מכיל שני חומרים - נתרן בונזאט (חומר משמר) וחומצה אסקורבית (ויטמין C) - אשר צירופם יחד גורם להיווצרות חומר מסרטן בשם בנזן. בתביעה נטען כי בנזן הוא חומר מקבוצת המסרטנים הוודאיים בבני אדם, והוא נמצא במשקה בכמויות העולות פי כמה וכמה, ולעתים פי שמונה, על המידה המותרת או מומלצת במי שתייה, לא כל שכן במשקאות קלים. התובע, יעקב חורי, טוען כי הוא צרכן של "דיאט פאנטה אורנג'", "פאנטה אורנג'", "פאנטה לימון" ו"פאנטה שוקטה", הנמנים על המוצרים הנפוצים של קוקה קולה. חורי טען - באמצעות עו"ד יוחי גבע - כי בהיותו צרכן מהשורה הוא נהג לסמוך על אישוריה של קוקה קולה, על הכתוב על גבי האריזות, ועל כך שמעצם ייצורם ושיווקם של המשקאות הם אינם מסכנים את בריאותו. לטענת התובע, הוא הזדעזע לגלות בשבוע שעבר כתבה ב"הארץ" תחת הכותרת "שרידי חומר מסרטן התגלו במשקאות קלים בארה"ב, בהם פאנטה אורנג' ולימון". כשראה את הכתבה, טוען התובע, הוא נזכר כי בעבר הבחין בהבדל ברשימת הרכיבים בין מוצרי הפאנטה אותם רכש בפברואר 2006 לבין אלה שרכש במארס 2006 - שכן המוצרים האחרונים לא הכילו חומצה אסקורבית. לטענתו, קוקה קולה פעלה במודעות מלאה ועודה פועלת כך, תוך ידיעה ממשית כי קיים סיכון בריאותי גבוה מאוד הכרוך בקומבינציה של שני החומרים. לפי הנטען, החברה יודעת במשך שנים על הסיכון אך בחרה להחריש ולהמשיך בפעולתה. ג. מידע נוסף ו"עתיק יומין": "במאה ה-19 רוטב הקטשופ? היה טעם ומרקם שונים לחולטין. הנוהג היה לייצר אותו מעגבניות לא בשלות. התוצאה: רוטב דליל ובסיכון גבוה לקלקול. כדי לשמש אותו ייצרנים הוסיפו נתרן בנזואט אשר העניק לרוטב טעם מתקתק. הרווי וושינגטון, ראש סוכנות הכימיה במשרד החקלאות של ארה"ב בשנים 1883-1912 הגיע למסקנה שתוספת זו, שהייתה עד אז נפוצה מאוד, מסוכנת לבריאות וכי יש לחדול מהשימוש בו...". 3. קסנטן גום - ראה תשובתי הקודמת. כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת, אני ממליץ למטופלי ולגולשים בפורום להימנע משימוש ב"תרופות טבעיות" ובמיוחד במשלשלים "טבעיים" או כימיים. (בחיפוש בפורום תוכל למצוא עשרות התייחסויות שלי לנושא). אני מקווה שבזאת הסתיים הדיון בינינו. ערב טוב צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית