כמה שאלות..

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

12/03/2008 | 11:42 | מאת: רינה

ראשית כל, תודה על הפורום הנחמד! 1)אני שומעת כל כך הרבה הפחדות בנושא, אם שותים חלב ולא מזהים שום תופעת לוואי, האם כדי להפסיק בכל זאת לשתות?? 2) על איזה תחליפים הייתם ממליצים..? שמעתי על חלב שמכינים מקוואקר, האם אפשר לדעת קצת יותר פרטים עליו..? 3)אחרי שקראתי על נפלאות שיבולת השועל, אני מקפידה לאכול זאת כמה פעמים בשבוע, לאחר איבחון אצל אירדיאולוגית, נאמר לי שזה לא טוב לי, כי הגוף שלי מפרק את זה לסוכרים, הייתכן...? 4) האם כיום יש בשוק דגני בוקר כן מומלצים? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה
13/03/2008 | 07:40 | מאת: צביקה קורן

רינה שלום, הנושא של החלב שנוי במחלוקת. (הנושא עלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש). אם אין לך תופעות שליליות ואת רגילה לצרוך מוצרי חלב, אני מציע להסתפק ביוגורט עיזים אורגני ובגבינה עד 5% שומן. אם את רוצה לקרוא כמה חשוב לצרוך מוצרי חלב (כולל מחקרים בנושא), תיכנסי לאתר של שטראוס או של תנובה. אם את רוצה לדעת עד כמה החלב נורא ומזיק, תקראי את ספריו של דר' אריה אבני - "תעזוב 'תעטינים שלי" ו"שוטי החלב". גם הוא מגייס לעזרתו מחקרים בנושא. יש גם הרבה חומר ברשת האינטרנט - תחפשי בגוגל. בכל אופן, אם את רוצה להפסיק לצרוך מוצרי חלב זה בסדר, אבל כדאי לפנות ליעוץ תזונתי מקצועי כדי שלא יחסר לך חלבון וסידן בתזונה. בהצלחה צביקה

13/03/2008 | 12:56 | מאת: צביקה קורן

2. ישנם כמה תחליפים: חלב שקדים, חלב שומשום, חלב סויה, חלב אורז וחלב שיבולת שועל. חלב שקדים וחלב שומשום צריך להכין לבד בבית ולשתות טרי. לכל אחד היתרונות והחסרונות. אף אחד מהם לא דומה לחלב פרה או עז. חלב שיבולת שועל אפשר להכין מהשרייה של פתיתים גסים, טחינה וסינון. 3. האירידיולוגית שלך לא מבינה כל כך בתזונה, או שאת לא הבנת אותה. כל פחמימה / עמילן מתפרקים בגוף לסוכר (וזה מתחיל כבר במפגש עם הרוק בפה) - אורז, חיטה, כוסמת, שיבולת שועל, תפוח אדמה, בטטה, לחם ועוד הם מזונות עמילניים. שיבולת שועל (פתיתים גסים - לא "קווקר אינסטנט") זה מזון איכותי שלא כדאי להימנע ממנו. 4. לא ידוע לי על "דגני בוקר" מומלצים, מדובר במזון מתועש העשיר בסוכר, מלח, קמח לבן ותוספים מלאכותיים. (ידוע לי שיש דגני בוקר "בריאים", "מלאים" ו"מועשרים", אבל זה לא מזון בריאות בעיני). דגני בוקר אמיתיים זה דייסת שיבולת שועל מפתיתים גסים, כוסמת, קינואה, דוחן, אמרנט וכד'. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית