מזון מן הטבע לחוסר ברזל - סרטן המעי הגס
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אמי אשה חולה. המוגלובין 9.1, על כל פנים במגמת ירידה שכן לפני כן היה 10. כמו כן ירידה במאגרי הברזל שבגוף. פעם היה 40 אח"כ 36 שזהו הגבול התחתון וכיום 26. אנא, באילו מזונות מן החי או הצומח יש ברזל ובאיזו תדירות לאכלם? אם בפירות או ירקות - האם משהו חיי או מבושל? אודה לתשובתך.
לקריאה נוספת והעמקה
סימקה שלום, במקרים קיצוניים כאלה הייתי ממליץ לאכול כבד בקר 1-2 פעמים בשבוע. עם זאת יתכן ומדובר בדימומים פנימיים המחייבים התערבות רפואית. מזונות מהצומח העשירים בברזל: שומשום, טחינה, פירות יבשים, ירקות ירוקים, קיטניות, מולסה. יש גם תוסף הנקרא: "ברזל עדין". אני מציע לך לפנות ליעוץ תזונתי מקצועי ולא להתבסס על עצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה