פירות יבשים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
מה הכמות הנכונה שצריך לאכול פירות יבשים בכל יום. ומאיזה סוגים כדאי לאכול.
לאלמונית שלום, אין מינון בנושא זה. תלוי מה עוד את אוכלת במהלך היום (במיוחד מזון סוכרי). באופן מאד כללי 2-4 ביום זה סביר. אפשר לאכול תמרים, תאנים, משמש, שיזיף וצימוקים - רצוי מגידול אורגני. בהצלחה צביקה
כמה דברים שלא ידעתם על פירות יבשים http://www.mahut.co.il/?categoryId=21005 ורצת מידע על פירות יבשים: צימוקים הצימוקים הם ענבים שיובשו. רק זנים מיוחדים של ענבים מיועדים לייבוש. הצימוקים מכילים ויטמינים A ו-B , ברזל, סידן, זרחן ואשלגן. ניתן להוסיפם לבישול, לאפייה, לסלט פירות ולקינוחים שונים. צימוקים שהתקשו ניתן להתפיח במים כדי לרככם. ערך קלורי: 284 קלוריות ל-100 גרם. רפואה טבעית: מסייעים לעידוד פעולת מעיים ולמניעת אנמיה. שזיפים ייבוש שזיפים מזנים מסויימים החל בצרפת. בחלק מהאזורים נהגו ליבשם בשמש ובאחרים בתנורי אבן, לאחר גמר אפיית הלחם. לארץ מייבאים שזיפים מיובשים מארצות הברית משום שהם זולים יותר. שזיפים מכילים ויטמין A, ברזל, וכמויות זעירות של מינרלים. ערך קלורי: 270 קלוריות ל-100 גרם. רפואה טבעית: טובים לשיחרור עצירות, מסייעים בייצור נוזלים בגוף, מסייעים בטיפול בטחורים, טובים לטיפול בתולעי מעיים ובמחלות כבד. (ניתן להשרות שזיפים במים למשך הלילה ובבוקר לאכול ולשתות את התערובת.) תאנים עץ ממשפחת התותים, הידועים כפירות ארץ ישראל מימי קדם. מקור התאנים במזרח הים התיכון. התאנה היא אחת משבעת המינים בהם התברכה ארצנו. תאנים מיובשות (דבלים) מכילות כמויות גדולות של ויטמין A (בטאקרוטן), ויטמין B , סידן, אשלגן, מגנזיום ועשירות בברזל. ערך קלורי: 270 קלוריות ל-100 גרם. רפואה טבעית: מנטרלות רעלים, מסייעות בבעיות עצירות, מקלות על טחורים, עוזרות במניעת אנמיה, ומסייעות ליובש וכאב בגרון. פפאיה פרי הגדל בעיקר באזורים טרופיים, אך גם בישראל- באזור יריחו. הפפאיה מכילה אנזים הקרוי פפאין המסייע בפירוק חלבונים. פפאיות מכילות סידן, זרחן, ברזל, אשלגן, כמות גדולה של ויטמינים Aו- B, ומתאימות כתוספת לסלטי פירות, יוגורט וגרנולה. ערך קלורי: 230 קלוריות ל- 100 גרם. רפואה טבעית: מסייעת בפירוק חלבונים, משפרת תנועתיות מעיים, מקלה על כאבי בטן, משמידה תולעים, אנטי סרטנית ומאזנת את מערכת העצבים. משמש פרי הקרוב למשפחת האפרסקים. המשמש עשיר מאוד בברזל, סידן, אשלגן, נחושת ,קובלט וויטמין A. לאחר השריית המשמשים במים ומעיכתם משמשים כממרח. ערך קלורי: 267 קלוריות ל- 100 גרם. רפואה טבעית: מסייע בזמן צמא, טוב לאסטמה, מטפל באנמיה, מחזק את הגוף. תמרים עץ ממשפחת הדקלים. תמרים היו מזונם העיקרי של אבותינו בימי נדודיהם במדבר. התמרים נמנים על שבעת המינים שהתברכה בהם ארץ ישראל. התמר נחשב לאחד מצמחי התרבות הקדומים ביותר הידועים לאדם. עצי תמר ניתן למצוא באסיה, קליפורניה ובצפון אפריקה, בגוונים שונים- מצהוב ועד שחור,ומרקמים שונים מתמרים בשרניים בעלי קליפה דקה ועד תמרים גסים בעלי קליפה עבה. התמרים עשירים בסידן, ברזל, ויטמינים A ו- B, משמשים לעוגות, עוגיות, דייסות, תבשילים שונים וכן למליות שונות באפיה. ערך קלורי: 284 קלוריות ל-100 גרם רפואה טבעית: מסייעים במצבי אנמיה, מחלות קיבה, עצירות ומחלות לב.