חרצנים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

17/01/2008 | 18:46 | מאת: משה

האם אפשר- מותר- בריא ? לאכול גרעיני פומלה מפוצחים (רק התוך הלבן )יחד עם אכילת הפומלה. . שמעתי שגרעיני אשכולית מיובשים וטחונים מרפאים דלקות האם גם דלקת עיניים או רק התקררות? ובכלל שאר חרצני הפיירות טובים לאכילה :כמו חרצן שזיף שחור לפעמים טעים וכו. תודה בלי קשר : לשיפור תיפקודי כבד שתי כפות שמן זית +כמה טיפות לימון עוזר ? יש עוד פתרונות?

לקריאה נוספת והעמקה
19/01/2008 | 07:13 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, אפשר - מותר - בריא לאכול גרעיני פומלה בתנאי שלועסים אותם היטב. בצורה זאת אין סכנה שהחלק החד יתקע בדופן המעי ושהחומרים הפעילים ייספגו בצורה טובה. חשוב גם לאכול את הציפה (החומר הלבן הקרוב לקליפה) המכילה סידן, נוגדי חימצון - ביו בלבנואידים. לדעתי כדי לשפר תפקודי כבד יש להימנע מכימיקלים, אלכוהול, עישון וחומרים מזיקים אחרים המקשים על תפקוד הכבד ולספק לגוף תזונה טבעית ואיכותית המקילה על תפקודו. בנוסף כדאי לבצע פעמיים בשנה צום מיצים למשך כמה ימים. ה"תרופה הטבעית" שהזכרת עשוייה להועיל רק כאשר זה בא בנוסף לדברים שציינתי בקטע הקודם. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית