בצקת קשה ממלחים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אני עברתי לאחרונה טיפול מוצלח ביותר בניקוי רעלים ומזונות בשיטת הRAW FOOD למחלת הסוכרת. איזנתי את ערכי לחלוטין ובריאותי מצוינת. כדי להכין סושי ראיתי במתכון למרוח את אצת הנורי במיסו ואריסה. כמו כן הוספתי לתפריט זיתים אורגניים של נאות סמדר מלוחים ביותר. לאחר תקופת מה גיליתי ששתי רגלי התנפחו כרגלי פיל והעור מתוח ביותר. הרופא הקונבנציונלי הזמין אותי בדחיפות כדי לוודא שלא קרסו מערכות (לב, כליות או כבד) - הבדיקות יצאו תקינות. אני חשבתי שזה כתוצאה ממלחי יתר שאכלתי לאחרונה (במשך שנתיים לא נגעתי במלח כדי להוריד לחץ דם) ואכן הפסקתי עם המיסו, מלח אטלנטי וזיתים ממולחים והנפיחות ירדה וכמעט שבתי לאיתני. אין לי שום ספק שהדבר נגרם בעיקר מהמיסו שהוא פצצת רעל של מלחים. כיצד משמרים את הכליות, הכבד והלב לאחר טראומה כזאת? (ביוזמתי אני שותה עכשיו פטרוזיליה תודה לתשובתכם המקצועית
דליה שלום, אכן כל המזונות שציינת עשירים מאד בנתרן (גם אצת הנורי) ולמזלך גופך הגיב לרעל הזה באופן מיידי - כנראה מבלי שנגרם נזק לכליות. על=פי גישת התזונה הטבעית יש להימנע ככול שניתן מצריכת נתרן. כדי להתקיים אנו זקוקים רק לגרם אחד (1,000 מ"ג) ביממה. לא מומלץ לצרוך יותר מחמישה גרם ביום. כל המזונות המעובדים מכילים הרבה מלח (דגני בוקר, סלטים מוכנים, ממרחים, לחם, מוצרי חלב ועוד). בפרק המאמרים באתר שלי תוכלי לקרוא את רשימת הנזקים והסכנות של המלח. אגב, תה פטרוזיליה משתן ומוציא גם מינרלים חשובים מהגוף. הפתרון הנכון הוא להרבות ירקות ופירות ולשתות מיצי ירקות. כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה