מספר שאלות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

19/12/2007 | 18:21 | מאת: הודיה

בס"ד שלום ליועצים, כבר כחצי שנה שאני נמנעת ממוצרי חלב למיניהם משום שהם גורמים לי לעצירות קשה .(אני גם לא אוכלת בשר, עוף ודגים כי אני לא אוהבת, לא בגלל בעיות מצפון). במקום אני אוכלת גבינות טופו וגם טופו בכל מיני צורות וסוגים - רק מחנויות טבע, כמובן. מישהי לא מזמן אמרה לי שמצאו לאחרונה שטופו שהוא לא מלא הוא מסרטן, הייתכן?! בנוסף נאמר לי אתמול לגבי מרגרינה שהיא "דרגה אחת לפני פלסטיק", וזה לא משנה אם זה משמן זית של ויקול או אוליביה שגם היא לא טובה בכלל. אם אפשר לקבל הסבר מה זאת אומרת שזה כמו פלסטיק? בנוסף עוד נאמר לי אתמול שהירקות הקפואים הם יותר בריאים דווקא מהירקות החיים משום שההקפאה זמן קצר לאחר האיסוף מהשדות שומרת יותר על הויטמינים שבירקות. הגיוני?!! נזכרתי בעוד משהו - האם חמאה היא יוצאת דופן מכל מוצרי החלב ושלא כמוהם דווקא עוזרת לעיכול? אודה לכם מאוד על תשובות לשאלותיי, הודיה

לקריאה נוספת והעמקה
20/12/2007 | 16:50 | מאת: צביקה קורן

הודיה שלום, 1. "מישהי לא מזמן אמרה לי שמצאו לאחרונה שטופו שהוא לא מלא הוא מסרטן" - אני לא יודע מה זה טופו "לא מלא". את לא צריכה לשים לב לכל מה ש"מישהי אומרת". הרבה אנשים אומרים כל מיני דברים. ישנם מחקרים לכאן ולכאן. אני רואה בטופו מזון טבעי ואיכותי. במחקרים שאני קראתי מצאו שיש בסויה חומרים נוגדי סרטן. 2. שומנים מוקשים (ובכלל זה מרגרינה) מזיקים לבריאות ופוגעים במערכות שונות. אין טעם להיכנס כאן להסבר כימי. כדאי מאד להימנע מכל מוצר מזון שיש בו שומנים מוקשים או מוקשים למחצה. לגבי ויקול - אם באמת מדובר (כפי שהיצרנים טוענים)בשמן זית ה"מוקשה" באמצעות סיבים תזונתיים - זה בסדר. לא הייתי במפעל ולא ראיתי את תהליכי הייצור. בכל מקרה, במקום מרגרינה ותחליפיה - תשתמשי בשמן זית, טחינה מלאה ואבוקדו. 3.הירקות הקפואים לא יכולים להיות יותר בריאים מהירקות החיים משום שההקפאה "הורגת" אותם. אין בהם את החיוניות שיש בירקות חיים. 4. חמאה לא מומלצת לאכילה. בכל אופן הא פחות מזיקה ממרגרינה. הערה: היות ואני רואה שאת שוחרת בריאות, אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתמך על שמועות, כתבות וחצאי אמיתות. בהצלחה ואני מצטער על העיכוב בתשובה - מחוסר זמן צסיקה

מנהל פורום תזונה טבעית