חיטת דורום

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

13/12/2007 | 19:06 | מאת: גלית

שלום, רציתי לדעת האם חיטת דורום נחשבת לחיטה מקמח מלא? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
14/12/2007 | 06:02 | מאת: טובה בר-שאן

גלית שלום דורום הוא סוג של חיטה, אשר ממנה מייצרים קמח ליצור פסטה. יש המייצרים פסטה מקמח שמקורו בחיטה מלאה, קמח לבן ועוד. ההבדל העיקרי בין קמח דורום לבין קמח לבן הוא החלבון, בחיטת דורום יש יותר חלבון ופחות פחמימות מקמח לבן, אך לא בהבדל משמעותי. כמובן, ככל שהקמח עובר פחות עיבוד, הוא מכיל יותר סיבים תזונתיים, לכן כל זמן שלא הורידו את הקליפות חיטת דורום נחשבת לקמח מלא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית