טחינה גולמית וכלי דם

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

26/11/2007 | 11:14 | מאת: גלית

שלום רב, אני אוכלת הרבה טחינה גולמית ביום כ - 4 כפות בערך.מאז שהתחלתי לאכול אף התאזן לי הכולסטרול "הטוב" שתמיד היה גבוה מדי לפי התחומים. שאלתי היא האם יש סיכון לכלי הדם להסתייד ולאגור פלאק בעקבות שומן הטחינה אפילו שהוא צמחי ולא מכיל כולסטרול, יש לו תכונות דביקות. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
26/11/2007 | 21:58 | מאת: צביקה קורן

גלית שלום, אין חשש מסתימת כלי דם כתוצאה מאכילת טחינה. הטחינה מכילה חומצות שומן רב בלתי רוויות שאמורות להועיל למערכת כלי הדם וללב. עם זאת, נראה לי שכדאי להסתפק בשתי כפות ביום. רצוי לאכול טחינה שעשויה משומשום מלא מגידול אורגני. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית