רכיבי חלב אורז/ שיבולת שועל
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב, כדי להימנע מחלב פרה, אני נותנת לבת שלי לשתות חלב אורז או חלב שיבולת שועל. חלב מהרכיבים שמופיעים על התווית מדאיגים אותי. אשמח לשמוע מכם מהם הרכיבים הללו והאם הם מזיקים: טריקלציום פוספט גואר גם קסנטן גם קרנגנן גומי חרובים (בעיקר מדאיג אותי הקרנגנן). תודה, גילי
לכי על חלב סויה! יותר מזין (מכיל חלבון מלא כמו בבשר!), יותר טבעי, וגם יותר זול...
קודם כל, גם חלב סויה מכיל את הרכיבים החשודים הללו. שנית, מידת הבריאות של חלב סויה מפוקפקת. הוא מכיל אסטרוגנים שעלולים להזיק. דווקא חלב אורז וחלב שיבולת שועל ידידותיים לגוף פי כמה.
גילי שלום הגואר והקרניגן הם חומרים המסמיכים את החלב. אכן גם אני אינני מתלהבת מתוספים אילו מחקרים מראים שהם במינון גבוה יכולים לעשות בעיות בבטן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
ממחקרי בנושא : גומי גואר מאוד טוב לגוף(כמובן כמו כל דבר לא ממינונים גבוהים) הוא מורד כולסתרול רע ומעלה את ה כולסתרול הטוב. בנוסף לכך הוא מוריד את רמת הסוכרים ורמת האינסולין הגומי קסנתן הוא חומר מיצב, מסמיך וגם משמר, הוא טיבעי ואין עליו ממצאים שאני יכלתי למצוא לאף אחד מהצדדים(טוב או רע)
אחד מהרכיבים בחלב שיבולת שועל של חברת רייס דרים נקרא אקסיה גאם. האם זה סוג של סוכר? מה זה?