ממרחים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

24/10/2007 | 21:28 | מאת: אלה

שלום, האם בעיני התזונה הטבעית יש יתרונות כלשהם לממרח שוקולד מריר או אורגני, לדבש, לריבות ("מעדן תאנים", "מעדן תות-שדה" וכיו"ב) ללא תוספת סוכר, צבע מאכל וחומר משמר, ולמזון מלכות? אם כן, מהם? תודה. אלה

לקריאה נוספת והעמקה
27/10/2007 | 07:47 | מאת: צביקה קורן

אלה שלום, ציינת מספר מוצרים שלכל אחד מהם יתרונות וחסרונות. באופן כללי ועקרוני ממרחים המכילים סוכר אינם מומלצים. לדבש ולמזון מלכות יתרונות בריאותיים שהוכחו במחקרים, אבל לא כדאי להגזים. ל"מעדן" ללא סוכר מוסיפים ממתיקים מלאכותיים וזה פסול בעיני. "ריבות" למיניהן עשירות בסוכר פשוט ובחומרים משמרים ולכן לא מומל לאכול אותן. הממרחים המומלצים: טחינה, "חלבה" טבעית (טחינה גולמית עם דבש), ממרח חרובים (בהגבלה), אבוקדו, ממרח חומוס ביתי. בהצלחה צביקה

28/10/2007 | 09:53 | מאת: אלה

שלום צביקה, ממרחי הריבה אליהם התכוונתי לא מכילים סוכר, ועל אריזתם כתוב "ללא תוספת סוכר, ללא חומר משמר וללא צבע מאכל". לדוגמה, בקונפיטורה תאנים לייט, אותה אני מחבבת, כתוב שהיא מכילה לפחות 98% פרי ולא יותר מ-40% פרוקטוז (קראתי שכמות מתונה של פרוקטוז איננה מזיקה).יש בה 42% פחממות (163 קלוריות ב-100ג'), וכן 2.4% סיבים. אציין שאני רזה ולא מסוגלת להשמין על אף תיאבוני הטוב, ושאין לי בעיית טריגליצרידים (כ-65 בממוצע). ואשר לכולסטרול - מאחר שהיו לי בזמנו ערכים גבוליים, ויש לי יל"ד (מאוזן), רשם לי רופאי סטטין (מינון 10מ"ג), ובעקבות נטילתו ערכי הכולסטרול שלי תקינים. האם בנסיבות אלה, הסתייגויותיך השונות מאכילת ריבה חלות גם על ריבה מהסוג שציינתי, אותה אני מורחת על פריכית כאשר אני שותה תה/קפה/קקאו בכמויות מתונות? תודה. אלה

מנהל פורום תזונה טבעית