מיצוי אליצין משום

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

16/06/2001 | 16:00 | מאת: שמואל

לאחרונה התברר כי קיימת חברה אשר מדעניה הצליחו בתהליך מיוחד וחדשני להוציא רכז נקי של אליצין משום (ירק) . החומר מגיע בבקבוק בצורה טהורה וזכה, שאלתי האם קיימת מיגבלה כל שהיא בשמוש באליצין מרוכז ומה תכונותיו?

לקריאה נוספת והעמקה
22/06/2001 | 20:21 | מאת: נירה אולנד

שלום שמואל לא ידוע לי על מגבלה בשימוש באליצין, אולי כדאי שתפנה את השאלה גם לפורום הרפואה האלטרנטיבית. אליצין נמצא כאחד החומרים הפעילים בשום, אך לא היחיד. לדעתי תמיד עדיף להסתמך על החומר המקורי (שום) ולא על תמציות ומיצויים למיניהם, שהם בעצם כמו לקחת תרופה: חומר אחד מרוכז שהוצא מהקשרו וניתן בכמויות גדולות מעל ומעבר למה שהטבע התכוון. כבר הוכח במקרים אחדים (כמו של בטא-קרוטן, ויטמין E, פיטואסטרוגנים מסויה) שמה שטוב ומועיל בכמויות טבעיות עלול להיות מזיק כשהוא מגיע בפני עצמו ובכמויות גדולות. ועוד לגבי אליצין: זהו החומר שנותן לשום את ריחו החזק והשנוי במחלוקת. יש טענה שכמוסות או מיצויים שמתיימרים להיות ללא ריח שום (ולכן צרכנים מעדיפים אותם על פני שום טרי), למעשה גם אינם מכילים אליצין פעיל, ואין בהם כל תועלת בריאותית. לבריאות.

מנהל פורום תזונה טבעית