כשיש 0% שומן ביוגורט - הסידן לא נספג?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
את זה שמעתי בקופת חולים מדיאטנית. ומצאתי קצת התייחסות באינטרנט לכך שכשאחוז השומן נמוך - יש הפחתה בספיגה. שאלתי - אני מנסה לבחור בין יוגורט 0% שומן קפוצ'ינו שגם טעים לי וגם מכיל רק כ-60 קלוריות, לעומת יוגורטים של 1.5% של איזה 130 קלוריות עם פירות שאפילו פחות טעימים לי. האם הדיאטנית צודקת? האם כל מוצרי החלב שמתיימרים להיות בריאים יותר בזה שיש בהם 0%, למעשה הסידן לא נספג מהם ??!!
גליה שלום, ויטמין D שנמצא בשומן של החלב חיוני לספיגת הסידן. זה לא אומר שאין ספיגה בכלל במוצרים של 0%. אותי יותר מדאיג ה"קפוצינו"... אם מדובר בחומר עם קפאין - כדאי שתדעי שהוא גורם להפרשה מוגברת של סידן (ומינרלים נוספים בשתן) וגם מפריע לספיגה. כדאי להימנע מקפאין ככל שניתן. בהצלחה צביקה
האמת שמקפאין אני נמנעת כבר שנים, הייתכן שנתתי לו להסתנן ביוגורט ? לא נראה לי שיש קפאין ביוגורט הזה. בכל מקרה לא כתוב שיש ברשימת המרכיבים, כתוב רק סוכר מושחם כצבע מאכל טבעי...זה יוגורט של דנונ. אם היה קפאין היו אומרים, לא ?