כשיש 0% שומן ביוגורט - הסידן לא נספג?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/07/2007 | 18:42 | מאת: גליה

את זה שמעתי בקופת חולים מדיאטנית. ומצאתי קצת התייחסות באינטרנט לכך שכשאחוז השומן נמוך - יש הפחתה בספיגה. שאלתי - אני מנסה לבחור בין יוגורט 0% שומן קפוצ'ינו שגם טעים לי וגם מכיל רק כ-60 קלוריות, לעומת יוגורטים של 1.5% של איזה 130 קלוריות עם פירות שאפילו פחות טעימים לי. האם הדיאטנית צודקת? האם כל מוצרי החלב שמתיימרים להיות בריאים יותר בזה שיש בהם 0%, למעשה הסידן לא נספג מהם ??!!

לקריאה נוספת והעמקה
02/07/2007 | 13:59 | מאת: צביקה קורן

גליה שלום, ויטמין D שנמצא בשומן של החלב חיוני לספיגת הסידן. זה לא אומר שאין ספיגה בכלל במוצרים של 0%. אותי יותר מדאיג ה"קפוצינו"... אם מדובר בחומר עם קפאין - כדאי שתדעי שהוא גורם להפרשה מוגברת של סידן (ומינרלים נוספים בשתן) וגם מפריע לספיגה. כדאי להימנע מקפאין ככל שניתן. בהצלחה צביקה

02/07/2007 | 14:17 | מאת: גליה

האמת שמקפאין אני נמנעת כבר שנים, הייתכן שנתתי לו להסתנן ביוגורט ? לא נראה לי שיש קפאין ביוגורט הזה. בכל מקרה לא כתוב שיש ברשימת המרכיבים, כתוב רק סוכר מושחם כצבע מאכל טבעי...זה יוגורט של דנונ. אם היה קפאין היו אומרים, לא ?

מנהל פורום תזונה טבעית