E211 ו-E202
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, רציתי לשאול אם ידועות רגישויות או סיכונים לטווח רחוק בשימוש בחמרים משמרים ובפרט ב E211 ו E202 (המצויים רבות במשקאות קלים וסלטים מוכנים) האם אני יכולה לסמוך על המינונים שניתנים באישור משרד הבריאות? תודה
מוריה שלום, בנושא צבעי המאכל, חומרים משמרים וחומרים כימיים אחרים אני מציע לא לסמוך על משרד הבריאות ועל החברות המסחריות המשווקות את המוצרים הצבועים. אם בריאותך ובריאות משפחתך יקרה לך, כדאי מאד להימנע ממשקאות "קלים" ומוגזים העשירים בסוכר לבן, סוכר תירס מרוכז, צבעי מאכל, ממתיקים מלאכותיים ועוד. E211 מופיע ברשימות שלי כמסרטן. E202 מסומן כ"בטוח". מציע לך לקנות את ספרו המצויין של דר' חיים סדובסקי: "לסלק את הקוץ" הדן בפירוט בנושא זה. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי מידע נוסף על חומרים מזיקים בתזונתנו בהצלחה צביקה
דאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאפוק
צבי שלום לפני כחצי שנה הצטרפתי לחברת אג'ל כמפיץ תוספי מזון בריאותיים תמורת סכום ניכבד. להפתעתי נודע לי במקרה שבתוספי המזון יש את החומר המשמר E211 פניתי לחברה ואמרתי להם שהחומר הזה מסוכן לבריאות ולא יתכן להפיץ את התוספים הללו שאמורים לשפר את הבריאות. להגנתם הם טענו שהמוצרים הללו מאושרים ע"י משרד הבריאות מכיוון שהמינון של ה E211 נמוך. שאלתי אליך היא האם יש אפקט מצטבר לצריכה שוטפת של המוצרים הלו, האם ישנם הוכחות מדעיות לסכנה בשימוש ב E211 שהיו קבילות בבית משפט. בכבוד רב פאר
האם כל ה-E משהוא במיצים זה נפט? לדוגמא E-202
רציתי לשואל אם החומר המשמר E211 כשנמצא במשקה תפוזים טבעי האם הוא הופך לחומר מסרטן?
כך אסתרוגן