עזרה בקשר לאבקת חלבון
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
מה ההבדל מבחינת ערך החלבון וניצולו בגוף בין חלבון שבודד בשיחלוף יונים לבין זה שבודד בסינון מיקרוני? אני מוצא הרבה סתירות בעניין שחלקם אומרים ששיחלוף יונים מוריד מהערך של החלבון לכ80% ובין אלה שאומרים שזהו סוג החלבון שהכי איכותי. אשמח לקבל אפילו הסבר טכני. תודה מראש.
אילן שלום, אין לי ידע טכני ברמה שאתה מבקש - מציע שתפנה לטכנולוג מזון, או לחברה שמייצרת את האבקות האלה. כתבתי לא פעם שאני מתנגד לשימוש באבקות ובשיקויים המכילים חלבונים ותוספים שונים. גם ללא האבקות התזונה שלנו עשירה מאד בחלבון ועל נזקי עודף החלבון כתבתי רבות בפורום הזה. בגישת התזונה הטבעית צריך לקבל את כל אספקת החלבון מהמזון ולא מאבקות למיניהן. תמצא לכך תמיכה גם בקרב תזונאים קליניים ומומחי תזונה מוינגייט. כמובן שיש מדריכים בחדר כושר ומשווקים של אבקות חלבון שטוענים אחרת ואף יציגו בפניך "מחקרים" להצדקת טענתם. בהצלחה צביקה
שלום בבדיקת שתן של רעייתי נמצא חלבון ברמה של 500 mg/dl. היא הופנתה לטיפול אצל תזונאית ובנוסף קיבלה לשתייה תכשיר פרוג'ים (תוסף מזון רב-חלבון) נראה ונמשע לנו מאוד מוזר לאור תוצאות בדיקת השתן. נא חוות דעתך, תודה בני