שאלה בנוגע לאומגה 3

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

30/04/2007 | 00:39 | מאת: עודד

יש משהו מאוד תמוה בנוגע לאומגה 3 שלא מסתדר לי. מצד אחד אני שומע שחשוב לצרוך מזונות עם אומגה 3 כמו: זרעי פשתן ביצי אומגה 3 ולחם אומגה 3 ודגים כמו טונה וסלומון. ומצד שני אומרים תמיד שהחימום הורס את האומגה 3, אז אם אני מבשל את כל המזונות שציינתי (קשה לאכול אותם בלי) אני בעצם לא מרוויח שום אומגה 3. האם זה נכון? ואם כן, אז איך כן אפשר לצרוך אומגה 3 דרך המזון ולא לעשות שמיניות?

לקריאה נוספת והעמקה
30/04/2007 | 05:50 | מאת: טובה בר-שאן

עודד שלום חומצות השומן אומגה 3 רגישות מאוד לתהליכי חמצון וחימום מגביר תהליכים אילה . לכן למשל שמן זרעי פשתן ניתן להוסיף בסוף הבישול, או דגים הבישול שלהם אינו ארוך לכן כמעט לא יפגע בחומצת שומן זו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/04/2007 | 11:54 | מאת: עודד

תודה אז האם לחם עם פשתן שנאפה לא מכיל אומגה 3? וכנ"ל ביצים קשות?

מנהל פורום תזונה טבעית