סיבים תזונתיים וספיגה מוגברת - למומחים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, קראתי על כך שסיבים תזונתיים, יכולים לסייע בספיגת רכיבים תזונתיים, במיוחד אלו בעלי ספיגה נמוכה יחסית. הרעיון הוא שהסיבים התזונתיים מאיטים את משאירים את הרכיבים, ובמיוחד ויטמינים ומינרלים, יותר זמן בקיבה ובמערכת העיכול, וע"י כך "נותנים" להם יותר זמן להיספג, ובזכות זאת, גדל הסיכוי שרכיבים אחרים שיכולים לסייע בספיגתם (למשל, ויטמין D וסידן) 'שנקבל בהמשך צריכת המזון, יצרפו אל שרשרת העיכול ויגדליו את ספיגתם. מה אתם אומרים על הרעיון הזה? ואשמח אם תוכלו להתייחס ספציפית לשני הגורמים: הארכת הזמן של הרכיבים התזונתיים "הכלואים" בסיבים, והגדלת הסיכוי לפגישת רכיבים אחרים שיסייעו בספיגתם.
דודי שלום, אני לא יודע אם אתה מכיר את הביטוי "אליה וקץ בה"... בכל אופן, לסיבים התזונתיים יש מספר יתרונות בריאותיים ובכלל זה הקניית תחושת שובע, השהיית מזון במעיים, מניעת עצירות, ספיחת כולסטרול וכימיקלים ועוד. עם זאת הסיבים סופחים גם ויטמינים ומינרלים בדרכם.... לכן לא רצוי לקחת לאורך זמן סובין ותוספי סיבים, אלא להסתפק בסיבים הנמצאים בפירות ובירקות. בהצלחה צביקה
הבנתי את כוונתך. אני מניח שהעיקרון שיותר מדי מזיק, נכון גם לסיבים. כלומר, אם הבנתי נכון, במידה מסוימת הם לא עושים נזק מורגש בספיחה של ויטמינים ומינרלים...אך תוספת יכולה אכן לעשות זאת. בכל אופן, בנוגע לשאלה שהעליתי, רציתי לשאול אם בהנחה שאני משלב רכיבים חשובים כמו ויטמינים ונוגדי חימצון, עם סבים תזונתיים בכמות מעטה (למשל, אוכל ירק עם הסיבים התזונתיים שלו) האם הסיבים בכמות מעטה/מתונה יכולים אף לסייע בספיגתם בגוף, מהסיבות שציינתי, לעומת ספיגה של ויטמינים בשתייה |(למשל, כמו במוצר החדש של מים מינרליים עם ויטמינים)? האם ייתכן שיש אמת כלשהי בתיאוריה שהעלתי בשאלה?